Antena Căutare

SPECIAL: Monopost made in Romania

Un grup de tineri de la Universitatea Transilvania au proiectat si realizat doua monoposturi care au participat in Formula Student, pe circuitele de la Silverstone si Catalunya.

Povestea primului monopost romanesc a inceput in urma cu doi ani, la Universitatea Transilvania din Brasov.

"Era prin septembrie 2008, cind profesorul Alexandru Popa, de la Facultatea de Mecanica a Universitatii noastre, m-a intrebat daca nu vrem sa construim cu studentii o masina", isi aminteste Mihai Comsit, sef de lucrari la Facultatea de Design a aceleiasi institutii si care a devenit ulterior si coordonatorul proiectului.

Echipa Blue Streamline

N-au aruncat ideea in sertarul cu iluzii. Nu era vorba de un monopost din F1 asemenea celor pe care alearga Vettel sau Alonso, dar era o premiera pentru Romania: un monopost de Formula Mondiala Student, realizat in tara, care sa alerge pe marile circuite ale Europei. O raritate si pentru Europa de Est: doar Universitatea din Budapesta mai produce monoposturi pentru Formula Student.

Imediat au trecut la selectia printre studentii universitatii. S-au prezentat 80, au ramas 11. Asa s-a format prima garnitura a echipei pe care au botezat-o Blue Streamline, albastrul fiind culoarea Universitatii Transilvania.

CITESTE tot articolul in Gazeta Sporturilor!

MINI Paceman, primul SAC cu sarm englezesc... Rusii fac pasul electric: ë-AUTO a prezentat trei concepte hibride...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x