Antena Căutare

SPECIAL! S(I)AB 2011 si-a deschis portile fara "I"

Dupa patru ani de pauza, Bucurestiul reapare timid pe harta saloanelor auto. Dar, pe cea regionala! Salonul Auto Bucuresti & Accesorii si-a deschis astazi portile, la Complexul Romaero Baneasa din Capitala, insa "I"-ul de la "International" s-a pierdut din abreviere, asa cum evenimentul a iesit si din calendarul OICA (Organizatia Internationala a Constructorilor Auto) in care, pana in 2007, SIAB-ul figura printre cele mai importante din lume.

Piata auto din Romania s-a prabusit in ultimii ani din cauza recesiunii economice, pana la nivelul anilor 2003-2004, ceea ce i-a facut pe importatori sa priveasca cu din ce in ce mai mult scepticism la organizarea unui salon auto la Bucuresti desi, potrivit regulilor de baza ale economiei de piata, pe timp de criza, ar trebui sa se puna accent mai mare pe promovare si imagine, in vederea castigarii unei cote de piata cat mai mari.

Prima "lovitura" ce a afectat pozitia Romaniei in lumea buna a automobilelor a fost data de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA), in 2009, cand a fost anulat pentru prima data SIAB-ul, cel mai important salon auto din Europa de Est. Si cum economia continua sa scartaie din toate incheieturile si anul acesta, atat pe plan intern, cat si international, cea de-a doua a lovit in aceasta toamna, nici editia 2011 a SIAB-ului neprimind unda verde.

Rezultatul? Ne-am intors in timp cu 10 ani! Ultima editie a SAB (Salonul Auto Bucuresti) a avut loc in 2001. Dar chiar si asa, in sistem "low-cost", organizarea unui salon in Romania, fie el si regional, e mai buna decat nimic.

SAB 2011, pe scurt

Desi la SAB 2011 nu sunt prezenti toti "actorii" din piata, numarul masinilor in premiera nationala este destul de mare, iar dintre exponate nu lipsesc autovehiculele utilitare usoare si grele, motocicletele, bicicletele, piesele si accesoriile auto, moto si velo, sistemele audio si de navigatie, echipamentele si utilaje pentru service-uri si spalatorii auto sau mult iubitul si spectaculosul segment de tuning auto si moto.

Suprafata de expunere se intinde pe peste 12.000 mp in cadrul Pavilioanelor 5, 6, 7 si pe circa 6.000 mp in exterior, o arie dedicata drive testelor si demonstratiilor auto.

Si cum tot am vorbit despre criza, potrivit organizatorilor, costul de inchiriere la SAB este de 35 de euro pe metru patrat, pentru o suprafata de peste 100 mp, si de 39 de euro, pentru una pana in 100 mp, la care se adauga o taxa de 250 de euro.

In comparatie, la ultima editie a SIAB-ului din 2007 costul mediu de inchiriere a unui stand a fost cuprins intre 50 si 90 de euro pe metrul patrat.

Alfa Romeo TZ3 Stradale, in actiune... A fost inventat primul autobuz 100% electric...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x