Antena Căutare

Supraproductie: PSA Peugeot-Citroen inchide o fabrica si concediaza 14.000 de oameni

Dupa ce divizia automotive a Peugeot a avut in primul semestru din 2012 o pierdere operationala de 700 milioane euro, iar vanzarile la nivel mondial i-au scazut cu 13%, la 1,62 milioane autovehicule, PSA Peugeot-Citroen, cel mai mare constructor auto francez si al doilea din Europa, a anuntat ca va inchide o fabrica din Franta si va reduce productia altei uzine, suplimentand concedierile cu 8.000 locuri de munca, de la 6.000 la 14.000. Sindicatele au anuntat ample miscari de protest.

PSA va inchide fabrica din Aulnay, care functioneaza de 39 de ani, si va reduce productia facilitatea din Rennes, pentru a scadea cheltuielile operationale, se arata intr-un comunicat al PSA. Concedierile includ 3.000 de job-uri la Aulnay, 1.400 la Rennes si 3.600 de pozitii in afara unitatilor de productie, dar circa jumatate dintre muncitorii de la Aulnay vor primi oferte de lucru la fabrica Peugeot din Poissy, a declarat Denis Martin, director de operatiuni in cadrul companiei.

Inchiderea unei fabrici nu este o premiera pentru industria europeana. In luna iunie, General Motors a anuntat ca va inchide treptat, pana in 2017, fabrica Opel de la Bochum, iar directorul general al Fiat, Sergio Marchionne, a declarat, de curand, ca grupul italian ar putea inchide o a doua fabrica in Italia, dupa cea din Sicilia, daca nu va reusi sa utilizeze supracapacitatea din Europa pentru a produce masini pentru America de Nord.

PSA, Renault si Fiat au inregistrat in acest an in Europa cele mai puternice scaderi din industrie ale vanzirilor de automobile. Iar grupul francez anticipeaza ca piata europeana se va contracta cu 8% in acest an, fata de estimarea anterioara de minus 5%.

Lista de start impresionanta la Raliul Sibiului... SPECIAL! Istoria dubelor romanesti - De la Dacia D6 si TV, la Dacia Dokker Van...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x