Antena Căutare

Tarife noi la parcare în Capitală. Cât vei plăti pentru două ore de parcare în locurile publice, de la 1 ianuarie 2019

Consiliul Local al Sectorului 4 a aprobat, în şedinţa de joi, noile tarife pentru ocuparea locurilor de parcare publice, pe termen scurt sau în sistem de abonament, care vor intra în vigoare de anul viitor, două ore de parcare urmând să coste un leu.

Consiliul Local al Sectorului 4 a aprobat, în şedinţa de joi, noile tarife pentru ocuparea locurilor de parcare publice, pe termen scurt sau în sistem de abonament, care vor intra în vigoare de anul viitor, două ore de parcare urmând să coste un leu.

"În funcţie de parcaje - pentru că sunt trei tipuri de parcări: cu barieră, pe stradă şi park&ride - tarifele diferă, dar, în principiu, intervalul tarifar în Sectorul 4 va fi de două ore şi va costa un leu, indiferent de locaţia parcării, mai puţin în park&ride. Deocamdată avem o astfel de parcare, la sol, în zona IMGB şi acolo avem un interval tarifar, de la ora 7,00 dimineaţa la ora 19,00, la un cost de 3 lei. Ulterior acestei ore, adică după ora 19,00, costul este de 3 lei pe oră, astfel încât să nu încurajăm ca acel loc să devină un soi de parcare de reşedinţă pentru cei din zonă, ci, dimineaţa, acesta să fie cât de liber posibil, astfel încât cei care vin din afara Bucureştiului să parcheze acolo şi să plece cu metroul mai departe, în încercarea de decongestionare a traficului", a explicat Ioan Gâf-Deac, city manager în cadrul Primăriei Sectorului 4, conform unui comunicat de presă transmis de autoritatea locală.

În anumite parcaje va exista şi posibilitatea emiterii de abonamente pentru riverani - 20 de lei pe lună pentru persoanele fizice şi 40 de lei pe lună pentru persoanele juridice. Pe lângă acestea însă, vor fi pentru zonele comerciale şi locuri în spic, disponibile pentru plata pe oră, prin aplicaţie, prin SMS sau chiar prin parcometre.

Totodată, Primăria Sectorului 4 mai anunţă că, de la sfârşitul lunii ianuarie, vor fi blocate roţile autoturismelor care parchează neregulamentar pe locurile de reşedinţă sau în parcajele publice.

"Măsura este una de prevenţie, în sensul că nu ne dorim să fim hingherii şoferilor. Prima dată când se blochează roata, deblocarea este gratuită, apoi tarifele vor fi progresive", a precizat Gâf-Deac. A doua oară, şoferii contravenienţi vor fi sancţionaţi cu 50 de lei, la a treia abatere cu 150 de lei, iar la a patra cu 250 de lei.

Coșmarul șoferilor din Capitală revine! Roțile mașinilor parcate neregulamentar vor fi blocate din 2019. Cât costă deblo... Cum să alegeți cel mai bun service BMW din București...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x