Antena Căutare

Taxa Auto 2019. Cum se calculează și când o plătești

Taxa Auto 2019, calculator taxa auto, cum platesti taxa auto si cand,

Taxa Auto 2019. Cum se calculează și când o plătești
taxa auto 2019

Taxa Auto 2019. Taxa revine după ce a fost eliminată în urmă cu șase ani. De data acesata însă, Guvernul susține că taxa auto este gândită în mod echitabil, posesorii de mașini urmând să o plătescă în funcție de gradul de poluare. Taxa urmează să intre în vigoare între 1 ianuarie - 31 martie 2019. Ce trebuie să știe șoferii despre noua taxă auto.

Calculator Taxa Auto 2019. Formula de calcul a taxei auto este încă în lucru, iar legislația se referă la trei componente de poluare. Încă nu este sabilită modalitatea în care se va plăti taxa auto, deși două variante sunt luate în calcul.

Taxa auto 2019: cum se calculează și cum plătești

Taxa auto 2019 se va calcula ținând cont de 3 elemente: capacitatea cilindrică a motorului, norma de poluare în care se încadrează și emisiile efective de CO2 ale autoturismului. Se vrea a fi o taxă ca-n Occident, însă se va lua în calcul venitul național. Până la 1 ianuarie, șoferii urmează să afle modul în care își vor putea plăti taxa auto.

Taxa auto 2019: Variante de calcul

Prima variantă de calcul a taxei auto ar putea fi adăugarea ei la impozitul anual pentru mijloace de transport, iar cea de-a doua variantă ar fi adăugarea la la impozitul anual pentru mijloace de transport. La a doua variantă, ai putea să o plătești la fiecare inspecție tehnică periodică (ITP) a mașinii.

Dacă taxa auto va fi introdusă în ITP, va fi putea fi plătită anulau de șoferii care au mașini mai vechi de 12 ani, obligate să facă inspecția tehnică periodică în fiecare an, iar avantajul acestei variante ar fi că șoferii sunt nevoiți să refacă ITP-ul pentru a avea dreptul de a circula legal pe drumurile publice, pe când plata impozitului nu este verificată de polițiștii de la rutieră la un control în trafic. În orice caz, mașinile vechi, cu un grad ridicat de poluare vor plăti mai mult!

Taxa auto 2019 revine, după ce a fost scoasă definitiv în 2012. În martie 2013 a intrat în vigoare timbrul de mediu, care era calculată doar pe baza emisiilor de CO2, scrise în cartea de identitate a mașinii. La începutul anului 2017, timbrul de mediu a fost si el eliminat alături de celelalte 101 de taxe nefiscale.

surse: playtech.ro, auto-bild.ro

sursa foto: radioresita.ro

Taxe rutiere noi pentru șoferii români. Țara noastră se aliniază cerințelor Uniunii Europene... Noua TAXĂ AUTO, ușor de calculat. Află câți bani vei plăti pentru mașina ta din 2019...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x