Antena Căutare

Taxa auto 2019. Primele informaţii despre noua taxă auto. Şoferii ar putea fi taxaţi de două ori

Au apărut primele informaţii despre noua taxă auto! Şoferii ar putea fi taxaţi de două ori, începând cu anul viitor. Prima oară la înmatriculare, în funcţie de capacitatea cilindrică a maşinii. A doua oară, când plătesc impozitul, care va creşte în cazul autoturismelor vechi.

Taxa auto 2019.Au apărut primele informaţii despre noua taxă auto! Şoferii ar putea fi taxaţi de două ori, începând cu anul viitor. Prima oară la înmatriculare, în funcţie de capacitatea cilindrică a maşinii. A doua oară, când plătesc impozitul, care va creşte în cazul autoturismelor vechi.

Mai puţin de trei luni au rămas până când o nouă taxă de mediu îi va obliga pe şoferi să scoată bani buni din buzunar dacă îşi cumpără maşini cu norme de poluare Euro 2, 3 sau 4.

Confom unor surse care lucrează la noua lege a taxei de mediu, şoferii vor plăti nu doar în funcţie de puterea motorului, ci şi în funcţie de vechimea autoturismului şi tipul de combustibil. Bani mai mulţi vor da cei care cumpără maşini diesel, de exemplu.

O a doua componentă a taxei de mediu s-ar putea plăti către Registrul Auto Român, în momentul verificării autoturismului. Cu cât maşina poluează mai mult, cu atât tariful va fi mai mare.

Taxa auto 2019. Decizia vine odată cu numărul uriaş de autoturisme vechi înmatriculate în România în ultimii doi ani. Multe dintre ele sunt aduse cu tirurile din ţări aflate în vestul Europei, apoi reparate în serviceuri din ţara noastră şi vândute mai departe.

Taxele încasate de statul român au fost declarate neconstituţionale de Curtea Europeană de Justiţie. Iar din februarie 2017 timbrul de mediu a fost abrogat de Guvern.

Sunt milioane de şoferi care ar trebui să îşi primească banii înapoi. Însă, vor fi despăgubiţi numai cei care au depus cereri până pe 31 august, când a expirat termenul.

Citește mai mult pe Observator.tv!

Lovitură dură pentru cei care au mașini SECOND HAND! Anunțul de ULTIMĂ ORĂ făcut de autorități ... Codul Rutier suferă modificări. Ordonanța privind RADARELE de circulație ar putea fi MODIFICATĂ la cererea președintelui...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x