Antena Căutare

Veste CATASTROFALĂ pentru milioane de șoferi români! Cine are mașină second hand primește o lovitură cumplită

O nouă taxă auto va fi introdusă pentru toate mașinile mai vechi care poluează. S-ar putea spune că revine taxa de mediu, cu toate că încă n-au fost restituiți toți banii pentru vechea taxă.

O nouă taxă auto va fi introdusă pentru toate mașinile mai vechi care poluează. S-ar putea spune că revine taxa de mediu, cu toate că încă n-au fost restituiți toți banii pentru vechea taxă.

Dacă ai o mașină mai veche, s-ar putea să fii taxat de două ori începând cu 2019: o dată la înmatriculare, în funcție de capacitatea cilindrică a motorului și a doua oară atunci când plătești impozitul, care va fi cu atât mai mare cu cât mașina este mai veche (dar, evident, nu se are în vedere dacă mașina aceea “veche” este aproape la fel ca una nouă).

Prin urmare, va conta și anul fabricației mașinii, nu doar capacitatea cilindrică. În plus, tipul de combustibil va fi și el taxat. Dacă ai o mașină Diesel, așteaptă-te să scoți mai mulți bani din buzunar.

În prezent, dacă ai două autoturisme de aceeași capacitate cilindrică, dar una mai nouă și cealaltă mai veche, plătești aceeași taxă pentru amândouă, dar, de la anul, acest lucru nu va mai fi posibil.

Cea de-a doua taxă s-ar putea să o plătești direct către Registrul Auto Român, în momentul verificării mașinii. Dacă autoturismul se încadrează în normele de poluare Euro 2, 3 sau 4, automat vei plăti mai mult.

ULTIMA ORĂ! Se schimbă CODUL RUTIER. Adio, puncte de penalizare!... Lovitură pentru zeci de mii de șoferi! Vremea rea i-a din ultimele zile i-a trimis direct în service-uri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x