Antena Căutare

Taxă dublă la Fetești, pe A2, în drumul spre mare! Toți șoferii trebuie să știe asta!

Taxa de trecere pe podul Feteşti - Cernavodă ar putea fi desfiinţată. Cei care au venit cu propunerea spun că şoferii plătesc oricum o rovinetă, iar taxa de pod ar fi o dublă impunere.

Taxa de trecere pe podul Feteşti - Cernavodă ar putea fi desfiinţată. Cei care au venit cu propunerea spun că şoferii plătesc oricum o rovinetă, iar taxa de pod ar fi o dublă impunere.

Doi deputaţi liberali cer, în regim de urgenţă modificarea Ordonanţei de Guvern din 2002 care a impus acestă taxă de pod. În cazul în care acest proiect ar fi adoptat, ar fi eliminate taxele de pod de la Feteşti - Cernavodă şi de la Giurgeni - Vadu Oii.

Iniţiatorii susţin că în acset moment se încalcă principiul internaţional al evitării dublei impuneri. Pentru că sunt două taxe pentru acelaşi bun public: taxa de pod şi rovinieta. Mai mult, deşi aceaste taxe se colectează de peste un deceniu, iar banii ajung direct în bugetul de stat, podurile se află într-un stadiu avansat de degradare.

În plus, locuitorii judeţelor Constanţa, Tulcea şi Ialomiţa sunt discriminaţi pentru că sunt obligaţi să plătească taxa ori de câte ori trec podul. Afectaţi ar fi şi agenţii economici care distribuie mărfuri în toată ţara, pentru că în final taxa se regăseşte în preţul produselor.

Viral. Întrebarea de pe pagina de facebook a Poliției Române care a stârnit hohote de râs: „La ce folosim această manetă... Parcare ieftină în centrul Bucureștiului. Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să nu-ți golești buzunarele pentru un l...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x