Căutare Live

Tesla a obţinut un împrumut de 1,3 miliarde de dolari în China, pentru construcţia fabricii din Shanghai

Producătorul american de automobile electrice Tesla a obţinut o facilitate de creditare din partea unor bănci din China de până la 9 miliarde de yuani (1,29 miliarde dolari), potrivit documentelor depuse de la autoritatea de reglementare bursieră din Statele Unite, transmite Reuters.

Tesla a mai anunţat că a semnat acorduri pentru o facilitate de creditare de tip revolving, negarantată, de până la 2,25 de miliarde de yuani.

Compania a precizat că ambele împrumuturi vor fi utilizate pentru fabrica de automobile din Shanghai.

Băncile participante la finanţarea Tesla sunt China Construction Bank, Agricultural Bank of China, Shanghai Pudong Development Bank şi Industrial and Commercial Bank of China.

Pe lângă construcţia şi producţia de la fabrica Tesla din Shanghai, împrumutul ar mai putea fi utilizat pentru rambursarea unor datorii de 3,5 miliarde de dolari cu scadenţa pe 4 martie 2020.

Fabrica, prima uzină a Tesla din afara Statelor Unite, se află în centrul ambiţiilor companiei americane de creştere a vânzărilor pe cea mai mare piaţă auto din lume şi de evitare a taxelor de import mai mari impuse de China automobilelor fabricate în Statele Unite.

Sursa : news.ro

E dezastru pentru proprietarii de mașini DIESEL. Ce se întâmplă în București!... Lovitură uriașă pentru românii care au mașini! Noi reguli pentru ridicarea autovehiculelor!...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri