Antena Căutare

Top 3 probleme tehnice cu care te poti confrunta des la masina ta

Pentru ca autoturismul tau sa functioneze excelent, are nevoie sa ii acorzi o atentie sporita si sa recunosti semnalele pe care ti le da, ce anunta existenta unei defectiuni, fie ea minora sau majora.

Pentru ca autoturismul tau sa functioneze excelent, are nevoie sa ii acorzi o atentie sporita si sa recunosti semnalele pe care ti le da, ce anunta existenta unei defectiuni, fie ea minora sau majora.

Observarea unor schimbari in felul in care se comporta masina ta, dar si reviziile periodice sunt foarte importante pentru confortul tau, dar mai ales pentru siguranta ta si a celorlalti participanti la trafic. In general, problemele tehnice cel mai des intalnite sunt cauzate de uzura excesiva a unor piese si, in cazul in care te confrunti cu acestea, este important sa descoperi rapid motivul, pentru a lua masurile necesare din timp.

Iata care sunt componentele masinii ce au o viata limitata si care sunt efectele uzurii lor

· Electromotorul

Aceasta piesa, care ajuta la pornirea autoturismului, este una dintre cele care se pot defecta relativ rapid dupa cumpararea masinii. Electromotorul este dispozitivul care invarte volanta si care antreneaza motorul termic pentru a face posibila pornirea, de aceea, este foarte important ca acesta sa functioneze corect. Daca invarti cheia in contact, insa nu se intampla nimic, poti lua in considerare problemele la electromotor. Este recomandat sa verifici singur, in cazul in care ai cunostinte in mecanica, sau sa mergi la un service autorizat, pentru a primi un diagnostic corespunzator. Din fericire, chiar daca componenta trebuie inlocuita, poate fi gasita, cu usurinta, intr-un magazin online de piese auto ieftine, iar bugetul tau nu va fi dat peste cap.

· Sonda Lambda

In cazul in care observi ca a crescut inexplicabil consumul de combustibil, ca se simt vibratii anormale cand motorul este la relanti, oprirea brusca a motorului, turatii instabile ori foarte ridicate sau aprinderea martorului de bord, trebuie sa verifici sonda lambda si daca aceasta functioneaza cum trebuie. Piesa este, de fapt, un senzor ce masoara nivelul de oxigen din gazele emanate, date pe care le transmite calculatorului ECU in vedere obtinerii unui echilibru ideal intre aer si combustibil. Uzura ei duce la scaderea performantei motorului si este recomandat sa o verifici la fiecare 30.000 de km parcursi sau la un interval de 2 ani de utilizare, si sa o inlocuiesti cand observi ca nu mai da randament.

· Placutele de frana

Printre cel mai des schimbate componente ale unei masini sunt placutele de frana. Acest lucru nu este neobisnuit, avand in vedere utilizarea intensa a acestora, in timpul fiecarui drum. Semnele care prevestesc defectiuni ale acestor piese sunt: zgomote la franare, cursa pedalei de frana prea lunga, aprindere martorului de bord. Este necesar sa mergi cu masina in service imediat cum observi chiar si unul dintre semnalele mentionate si sa te asiguri asiguri ca inlocuiesti placutele de frana cu unele noi, de calitate!

In afara de problemele la electromotor, sonda lambda sau la sistemul de franare, te mai poti confrunta cu uzura:

- Injectoarelor si a pompei de benzina

- Tobele de evacuare

- Planetarele si pivotul

Pentru a fi tot timpul in siguranta, nu face compromisuri cand vine vorba despre intretinerea autoturismului pe care il conduci si calitatea pieselor auto pe care le achizitionezi!

Examen auto 2019. Cum obții permisul auto în acest an și ce trebuie să știi... Cum să alegi uleiul de motor potrivit pentru mașina ta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x