Antena Căutare

Top 3 sfaturi importante pentru alegerea bateriei auto

Bateria auto este elementul esențial de care mașina are nevoie pentru a funcționa în parametrii normali. Poate avea o durată medie de viață de până la 5 ani, mai ales dacă este întreținută corect și dacă este aleasă în funcție de criteriile cele mai importante ale mașinii. Iată care sunt cele mai importante ponturi pe care trebuie să le cunoști atunci când vrei să cumperi bateria auto.

Bateria auto este elementul esențial de care mașina are nevoie pentru a funcționa în parametrii normali. Poate avea o durată medie de viață de până la 5 ani, mai ales dacă este întreținută corect și dacă este aleasă în funcție de criteriile cele mai importante ale mașinii. Iată care sunt cele mai importante ponturi pe care trebuie să le cunoști atunci când vrei să cumperi bateria auto.

Top 3 sfaturi pentru o baterie auto

Sunt o mulțime de acumulatori auto pe piață, fiecare brand venind cu propriile avantaje și dezavantaje, însă cel mai important este să ai în vedere câțiva factori esențiali, care te vor ajuta să te bucuri de mașina funcționala cât mai mult timp. Așadar, alege bateria auto în funcție de:

Amperajul potrivit. Fiecare producător de autoturisme vine cu propriile recomandări atunci când vine vorba despre bateriile auto. Cel mai important, atunci când alegi modelul de baterie auto, este să ții cont de capacitatea care este indicată pe manualul tehnic al mașinii și în funcție de asta să alegi tipul corect de acumulator. Amperajul, dar și dimensiunile mașinii și bateriei auto sunt trecute ca și specificații de către producător. Nu trebuie să cumperi o baterie auto care este mult sub necesitățile mașinii. O capacitate mult prea mică nu va putea face față motorului prea mare, în timp ce o capacitate prea mare nu va putea fi încărcată de alternator.

Cumpără bateria auto dintr-un loc sigur. Așa cum spuneam, sunt mulți producători care comercializează baterii auto, însă este foarte important să alegi un loc sigur de unde să o cumperi.Un magazin specializat în componente auto, un showroom sau chiar un magazin online, care să îți pună la dispoziție și garanția calității. Ai posibilitatea să comanzi online și să îți vină produsul potrivit direct acasă, în cel mai scurt timp. Nu uita să verifici garanția oferită de producător.

Cumpără o baterie rezistentă. Spuneam noi faptul că o baterie poate avea o durată de viață de până la 5 ani. Ei bine, este important ca, pentru a te asigura că bateria rezistă acest timp, să alegi un model rezistent, care este capabil să funcționeze atât iarna, la -20 de grade, cât și vara, în zilele caniculate. Verifică performanța bateriei, care este gradul de rezistență în ciclurile de pornire la rece și la cald.

Ponturi pentru întreținerea bateriei auto

Durata de viață a bateriei este în strânsă legătură și cu modul de întreținere al acesteia. Este important să respecți câteva indicații, care țți vor prelungi durata de viață a bateriei auto.

  • Nu opri motorul atunci când ai multe staționări, dar pe perioade foarte scurte de timp, mai puțin de 2 minute;
  • Când ai oprit motorul și ai parcat, încearcă să oprești și toți consumatorii de electricitate, precum lumini, muzică, avarii, etc;
  • Verifică tensiunea bateriei periodic, pentru a vedea dacă este mai mare de 12,5. Aceasta trebuie să fie tensiunea minimă;
  • Curăță frecvent bateria cu ajutorul unei lavete din microfibră antistatică;
  • Dacă nu folosești prea des bateria, atunci încarc-o la maximum și depoziteaz-o într-un spațiu răcoros și uscat, care este ferit de lumină.
Șofer începător - Top 7 sfaturi utile pentru achiziția primei tale mașini second-hand... Zeci de mii de șoferi riscă amenzi uriașe chiar acum! Pot scoate din buzunar până la 3.000 de lei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x