Live acumObservator 23
Prime Time 20:30Animatie: Neinfricata Mulan (SUA 1998)

Top cinci accesorii auto pe care orice șofer trebuie să le aibă

Complexitatea dotărilor autoturismelor fabricate în ultimii ani a atins un nivel foarte ridicat, iar funcțiile pe care le pun la dispoziție acestea satisfac tot mai multe nevoi ale șoferilor. Totuși, există și anumite accesorii pe care autoturismele pot să nu le aibă din oficiu, indiferent de cât de moderne și bine echipate ar fi. Care sunt elementele minore, dar necesare pe care trebuie să te asiguri că le are și mașina ta? 

Complexitatea dotărilor autoturismelor fabricate în ultimii ani a atins un nivel foarte ridicat, iar funcțiile pe care le pun la dispoziție acestea satisfac tot mai multe nevoi ale șoferilor. Totuși, există și anumite accesorii pe care autoturismele pot să nu le aibă din oficiu, indiferent de cât de moderne și bine echipate ar fi. Care sunt elementele minore, dar necesare pe care trebuie să te asiguri că le are și mașina ta?

Sistem de alarmă

Sistemul de alarmă este un dispozitiv electronic cu ajutorul căruia poți fi avertizat dacă mașina ta este pusă în pericol atunci când o ai în parcare. În cazul în care autoturismul este lovit, spart sau se încearcă deschiderea sa forțată, sistemul de alarmă se va declanșa, iar tu vei fi avertizat de pericol. Elementele componente ale unui sistem de alarmă auto sunt contactele, care se poziționează pe suprafața mașinii, în zonele vulnerabile (portiere, portbagaj, capotă), centrala auto, sirena și telecomenzile cu ajutorul cărora vei activa / dezactiva alarma. Prin intermediul contactelor, mișcările și șocurile vor fi ușor detectate și sunetele de avertisment se vor declanșa. Sistemul de alarmă poate fi configurat în mod personalizat, în așa fel încât să fie mai mult sau mai puțin sensibil la elementele din jur. Desigur, cu cât sistemul este mai costisitor, cu atât va fi mai performant și mai facil de personalizat. În condițiile în care ne confruntăm cu un trafic tot mai aglomerat și cu un număr crescut de autoturisme prezente în trafic, necesitatea unui sistem de alarmă este și ea una mare. Nu puțini sunt șoferii care și-au găsit autoturismele lovite sau chiar sparte, în parcare, astfel că achiziția unui astfel de accesoriu nu poate fi decât o idee bună.

Suport pentru telefon

Majoritatea autoturismelor moderne oferă funcția de conectivitate prin Bluetooth, astfel că foarte mulți șoferi aleg să folosească această funcție pentru a efectua apeluri telefonice într-un mod care să nu le pună în pericol siguranța la volan. Totodată, telefoanele sunt utilizate și pentru accesul pe care îl oferă la aplicațiile destinate navigării, considerate a fi foarte utile de către majoritatea șoferilor. Totuși, aceste acțiuni nu pot fi desfășurate în condiții de siguranță, dacă telefonul este ținut într-o manieră nepotrivită. Ideală este utilizarea unui suport pentru telefon, care poate fi montat la nivelul bordului, în așa fel încât device-ul să fie la îndemână și ușor de folosit atunci când ești la semafor sau prins în trafic. Costul unui astfel de accesoriu nu este unul ridicat, majoritatea suporturilor având un preț de doar câteva zeci de lei.

Geantă de depozitare pentru portbagaj

Genta de depozitare este foarte utilă în vederea păstrării în condiții optime a diverselor accesorii și echipamente, precum trusa medicală, scule, uleiul de motor ori lichid de parbriz. Aceasta poate fi depozitată în portbagaj în condiții de siguranță și stabilitate, grație mochetei din care este fabricată, la care se adaugă și benzile cu scai, cu ajutorul cărora poți prinde geanta de mocheta din portbagaj sau de bancheta din spate. Accesoriul oferă avantajul de a fi încăpător și practic, pentru că nu ocupă mult loc în portbagaj. Vei evita împrăștierea elementelor depozitate și te vei bucura de un spațiu de depozitare rezistent. Poți achiziționa genți pentru depozitare în portbagaj de pe www.ptc-auto.ro, la prețuri excelente.

Camera de bord

În condițiile în care incidentele care pot apărea în trafic nu sunt deloc puține, iar în ultima perioadă au apărut multe situații în care șoferii au căzut victime diferitelor metode de tâlhărie, camera de bord a devenit un accesoriu care te poate scăpa de amenzi și te poate ajuta în cazurile în care este nevoie de intervenția organelor de ordine.

Senzori de parcare

Autoturismele noi sunt, în general, dotate cu senzori de pacare, însă dacă nu ai norocul de a beneficia de așa ceva, poți alege să montezi singur un set. Senzorii sunt foarte utili, mai ales dacă te confrunți cu locuri aglomerate în care trebuie să parchezi mașina.

Accesoriile auto sunt importante pentru orice șofer, iar dacă le acorzi atenția necesară și investești suficient în ele, acestea se vor dovedi a fi foarte utile și pentru tine.

Recomandari