Live acum
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Top Gear: Jeremy Clarkson, cel mai bine platit star al BBC

Pasiunea pentru masini i-a adus bani multi vedetei Top Gear, Jeremy Clarkson. Potrivit celor de la Guardian, controversatul prezentator a castigat 3,5 milioane de lire sterline din aceasta activitate, devenind cel mai bine platit star al BBC.

Venitul sau a crescut cu 900.000 de lire sterline, datorita unui salt al dividendelor platite de compania Bedder 6 care exploateaza drepturile comerciale ale show-ului, de la 6 milioane de lire in urma cu un an la 9 milioane de lire.

BBC Worldwide, divizia comerciala a BBC, detine 50% din Bedder 6, de la care a primit dividende de 4,5 milioane de lire sterline pentru anul fiscal 2011/2012, comparativ cu 3 milioane de lire in 2010/2011, in urma vanzarilor mari de DVD-uri Top Gear si a veniturilor din show-urile live.

Clarkson detine 30% din Bedder 6, astfel ca partea sa de dividende s-a ridicat la 2,7 milioane de lire, in crestere de la 1,8 milioane de lire in urma cu un an. In plus, Clarkson a mai primit un comision de 350.000 de lire pentru emisiune, precum si un "comision pentru talent" din partea BBC, estimat la aproape 500.000 de lire sterline.

Venitul estimat al lui Clarkson se ridica la 3,5 milioane de lire sterline, fiind peste cel de 2,65 milioane de lire sterline obtinut in anul precedent. Astfel, Clarkson este cel mai bine platit star al BBC, inaintea lui Graham Norton (gazda emisiunii Graham Norton Show), care castiga putin peste 2 milioane de lire, si a lui Gary Lineker (fost fotbalist britanic, prezentator sportiv la BBC), care castiga aproximativ 2 milioane de lire pe an.

Recomandari