Antena Căutare

Tractorul Universal 650: Utilajul agricol autohton aflat în preferințele românilor

Tractorul Universal 650, cunoscut românilor ca U650, este de departe cel mai popular utilaj agricol  fabricat în România de către Uzina Tractorul Brașov. Utilajele U 650 au fost produse încă din anul 1967 și încă se află la loc de cinste pe piața agricolă din România.

Tractorul Universal 650, cunoscut românilor ca u650, este de departe cel mai popular utilaj agricol fabricat în România de către Uzina Tractorul Brașov. Utilajele U 650 au fost produse încă din anul 1967 și încă se află la loc de cinste pe piața agricolă din România.

Utilaj fiabil, folositor la toate lucrările Agricole, tractorul este și în pezent utilizat de fermierii mici la lucrări mai ușoare ale pământului. A Popularitatea lui a fost dată de costurile mici de achiziție și de întreținere, de piesele puse la dispoziție de fabrica producătoare, dar și așa cum îi spune numele, de faptul că este universal și poate fi folosit la toate lucrările agricole, de la arat, discuit, semănat, cosit, până la lucrări de întreținere a culturilor și transport. Puterea unui astfel de tractor este de 65 CP.

Tractoarele Universal 650 sunt în continuare produse la Uzina Tractor Brașov, însă au marele dezavantaj că nu pot fi înmatriculate decât cu numere provizorii, din cauză că nu corespund normelor de poluare impuse de Uniunea Europeană.

Chiar și așa, U650 este tractorul autohton aflat în preferințele românilor agricultori. Pe piața utilajelor agricole se găsesc numeroase oferte de tractoare de vânzare u650. Se caută pentru prețul lor mic, dar și pentru multifuncționalitate.

Tractorul Brașov a reluat producția tractoarelor U650 în 2017

După o pauză de zece ani, Uzina Tractorul Brașov s-a reinventat. Foști angajați au creat o mica fabric ce a realuat, în 2017, linia de producție a celui mai popular model, pentru export, în Asia și Africa. În România, pretul unui astfel de utilaj nou pornea în urmă cu doi ani de la 16.000 de euro.

Cu aceeași putere de 65 CP si dotat o cutie de viteze manuală cu zece trepte, u650 se bucură de un motor diesel și sistem hidraulic. În plus, are drept echipament optional compresor de aer ăi frânare pneumatică pentru remorăa, sistem hidraulic cu cilindru exterior, capacitate maximă ridicare 2000 kg, greutăți suplimentare traversă fată 8 bucăți a 28kg, greutăți suplimentare pe roți fata 1 bucată a 50 kg/roată, greutăți suplimentare pe roți spate: 1 bucată a 60 kg/roată.

Caracteristicile tehnice ale noului tractor Universal 650

Motor: Diesel D 110, putere maxima 48,7/65 kW/ 65 CP, Turatie nominala: 1800 rot/min, Moment maxim: 289,5 Nm, turatie la moment max. 1250 rot/min, 4 cilindri, cilindree 4760 cm3, pompa cu injectie in linie, capacitate rezervor: 98 litri.

Transmisie: Ambreiaj mondisc, cu ferodo 340 mm; cutie cu viteze cu roti baladoare si reductor planetar, numar de trepte inainte + inapoi 10+2, grup conic 13/35, diferential cu 4 sateliti, blocare diferential actionat cu pedala, transmisie finala reductor cilindric.

Priza de putere: independenta 540 rpm, sincrona.

Sistem hidraulic: monobloc cu control automat al fortei ozitiei, debitul pompei 41 l/min, presiunea de lucru 120 bar, distribuitor suplimentar 1, numar prize suplimentare 2

La ce preț se vine Tractorul Universal U650 pe site-urile de anunțuri

Cel mai ieftin tractor u650 poate fi achiziționat la prețul de 1.400 de euro, este din 1995 și necesită câteva reparații. Cele mai multe astfel de utilaje, în stare de funcționare, se vând începând de la 2.000 de euro, în funcție de vechime și de starea vehiculului. Cel mai scump anunț de vânzare este de 14.000 de euro pentru un tractor în stare perfectă, cu remorca, plug, grapă cu discuri, semănătoare și alte accesorii incluse. Universalul fabricat în județul Brașov poate fi cumpărat și cu 5.000 – 6.000 de euro, cele mai multe oferte încadrându-se în acest buget.

Cu o fiabilitate dovedită de-a lungul deceniilor, Tractorul Universal u650 rămâne în preferințele românilor, în special ale celor care efectuează lucrări agricole pe suprafețe mici și medii. Un alt atu este costul mic și oferta variată pentru utilajele la mâna a doua. În plus, tot pe site-urile de anunțuri de profil, se găsesc și piese de schimb, astfel că fermierii români îl preferă, în detrimentul utilatelor de proveninență străină, tehnologizate, scumpe la achiziționare, dar și la înreținere.

Tractoarele Universal 650 sunt în continuare produse la Uzina Tractoare Brașov, însă au marele dezavantaj că nu pot fi înmatriculate decât cu numere provizorii, din cauză că nu corespund normelor de poluare impuse de Uniunea Europeană.

Dacă ești în căutarea unui astfel de utilaj, găseșți tractoare de vânzare u650 pe una dintre cele mai mari platforme de anunțuri din România. Intră acum pe LaJumate.ro și găsește produsul care ți se potrivește din oferta variată, de peste 200 de astfel de anunțuri!

Lovitură pentru Dacia! Cu cine fuzionează Renault în următoarea perioadă: „Suntem de acord”... Cât costă școala de șoferi în 2019. Prețuri pentru fiecare categorie de permis auto...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x