Antena Căutare

Trebuie să schimbi cureaua de distribuţie? Iată ce trebuie să ştii despre kit-ul de distribuţie

Cureaua de distribuţie este o piesă importantă, care poate aduce numeroase prejudicii dacă nu este schimbată la timp. Ruperea acesteia provoacă distrugeri importante motorului, fapt pentru care trebuie înlocuită înainte ca incidentele neplăcute să apară, de aceea este musai să se ţină seama de recomandările producătorului pentru schimbarea curelei.

Cureaua de distribuţie este o piesă importantă, care poate aduce numeroase prejudicii dacă nu este schimbată la timp. Ruperea acesteia provoacă distrugeri importante motorului, fapt pentru care trebuie înlocuită înainte ca incidentele neplăcute să apară, de aceea este musai să se ţină seama de recomandările producătorului pentru schimbarea curelei.

Această piesă trebuie verificată cu atenţie mai mare odată cu trecerea timpului şi înmulţirea numărului de kilometri, iar când uzura îşi lasă amprenta trebuie schimbată. Această măsură creşte durata de viaţă a maşinii şi împiedică deteriorarea altor piese importante ale motorului.

Mecanicii şi producătorii atrag atenţia asupra faptului că ruperea curelei de distribuţie aduce o serie de costuri importante, întrucât remedierea problemelor apărute implică operaţiuni complexe şi de durată. Pentru a evita astfel de evenimente este esenţial să se înlocuiască din vreme această piesă. În rândurile următoare vom menţiona câteva aspecte de care trebuie să se ţină seama când se ia în considerare achiziţionarea unui kit de distribuţie.

Când se recomandă înlocuirea efectivă a curelei de distribuţie

Conform producătorilor, reviziile de inspecţie ale autovehiculelor trebuie realizate anual, în cadrul acestora se efectuează şi o analiză completă a curelei de distribuţie. Semnele de uzură se manifestă mai rapid dacă autovehiculul este rulat un număr mare de kilometri, înlocuirea componentei se impune când kilometrajul de bord indică aproximativ 100.000 de kilometri.

Sunt însă maşini care impun înlocuirea curelei de distribuţie mai devreme, când ating 40.000 de kilometri, însă sunt şi autoturisme care nu manifestă semne de uzură nici la 120.000 kilometri. Deci înainte de a schimba distribuţia este important să se realizeze o inspecţie temeinică şi să se ceară sfatul mecanicului.

Care sunt costurile pentru înlocuirea curelei de distribuţie

Cureaua de distribuţie este o parte componentă a unui kit format din curea, rolă de ghidare, rola întinzătoare şi pompa de apă. Piesele separat nu sunt foarte costisitoare, însă preţurile de achiziţie diferă în funcţie de marca maşinii şi de magazinul din care sunt achiziţionate. De obicei în service-ul auto aceste piese au adaosuri mai mari, deci preţul de achiziţie este mai mare. Un kit de distribuţie de la AutoAtu este la fel de eficient ca şi cel comercializat în service, însă poate fi cumpărat mult mai ieftin, de aceea operaţiunea de înlocuire a curelei de distribuţie trebuie să fie una programată, nu una de urgenţă!

La costul kitului de distribuţie se adaugă şi preţul pentru manoperă, iar acestea diferă de la un service la altul şi de la o marcă la alta. În general, sunt taxate numărul de ore petrecute pentru înlocuirea pieselor. Înlocuirea curelei de distribuţie este o operaţiune ce se realizează în mai mute etape şi presupune demontarea unor componente, precum bateria, filtrul de aer, rezervorul de antigel, roata, tamponul şi suportul motor. Operaţiunea de înlocuire a curelei este una extrem de complexă, fapt pentru care perioada de lucru poate dura mai multe ore.

Riscurile la care se supun cei ce nu schimbă cureaua de distribuție

Cei ce aleg să ignore semnele de uzură ale maşinii, trebuie să se aştepte la reparaţii capitale ale motorului sau chiar înlocuirea completă a acestuia. Dacă cureaua de distribuţie se rupe în timpul rulării, autovehiculul nu mai poate fi transportat decât pe rampă. Primele care au de suferit din pricina acestei defecţiuni sunt supapele, pompa de apă şi pompa de benzină.

În astfel de situaţii toate componentele motorului sunt afectate şi în cele mai multe cazuri reparaţiile nu readuc motorul la starea de dinainte, multe autovehicule produc zgomote în timpul funcţionarii, altele sunt dereglate şi nu mai rulează ca înainte de incident. În cazul maşinilor mai vechi costurile reparaţiilor pentru astfel de evenimente, pot depăşi valoarea totală a autoturismelor.

În concluzie cureaua de distribuţie este una din piesele care asigură buna funcţionare a maşinii, totodată este o componentă care întăreşte siguranţa personală, de aceea este bine să se respecte recomandările producătorilor şi ale mecanicilor cu privire la starea de funcţionare.

Sursa foto:cdn.pixabay.com

Este invenția anului 2018. Ford va echipa mașinile cu un geam prin care nevăzătorii vor putea „simți” peisajele!... Inspecția tehnică va costa mai mult, iar sancțiunile vor fi mai dure pentru șoferii care circulă cu ITP-ul expirat!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x