Live acum
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Trei romani vor lua parte in cel mai mare raliu de amatori din lume

Desert, animale salbatice si zone de conflict armat. Pentru asta se pregatesc, de cateva luni, un medic, un specialist IT si un consultant in afaceri din Iasi. In luna ianuarie, ei vor porni in cel mai mare raliu pentru amatori din lume, de la Budapesta pana la Bamako, in Guinea Bissau. Cursa va fi plina de obstacole, mai ales ca o mare parte a traseului e pe continentul african. In final, toti participantii trebuie sa ajunga cu donatii pentru copiii din Guinea Bissau, unul dintre cele mai sarace state ale lumii.

La inceputul lui 2013, tinerii din Iasi vor strabate, pe parcursul a trei saptamani, 10 tari si vor parcurge 20.000 de km intr-o cursa caritabila pentru amatori. Startul se da in Budapesta iar punctul final este capitala statului Guinea Bissau, Bamako.

"Vom transporta echipament sanitar pentru un spital, calculatoare si laptop-uri pentru a dota un laborator de informatica in Guineea Bissao si, nu in ultimul rand, plase de tantari impotriva malariei", spune Andrei Cristian, un participant la raliu.

In cursa s-au inscris 150 de echipe din intreaga lume. Toti participantii vor intalni conditii extreme pe teritorul Africii, in special in zonele de desert.

In Guineea Bissao, al cincilea cel mai sarac stat din lume, neajunsurile sunt peste tot.

Din 2005, de la prima expeditie caritabila, participantii au adus in Gunea Bissau donatii de milioane de euro. Doar in 2012 s-au strans 600.000 de euro, bani cu care s-a construit o scoala si au fost renovate un spital si un orfelinat.

Recomandari