Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00Film: Asasin american

Atenție, șoferi! Polițiștii pot verifica interiorul mașinii! Ce greșeală simplă îți aduce sute de lei amendă

Șoferii riscă amenzi uriașe dacă nu sunt atenție la un detaliu cât se poate banal, ce le poate da numeroase bătăi de cap la un simplu control de rutină, făcut de polițiști. Care este greșeala ce te poate costa câteva sute de lei amendă?

Ce greșeală simplă îți aduce până la 700 de lei amendă

Polițiștii rutieri pot opri șoferii români pentru un control de rutină. Pe lângă verificarea legalităţii actelor, agenții pot cere și verificarea accesoriilor pe care le au șoferii în mașină, precum trusa de prim ajutor, două triunghiuri reflectorizante şi un stingător de incendiu.

Trusa medicală, extinctorul sau triunghiurile reflectorizante, în cazul în care șoferii le au pe toate sau doar o parte din ele sau dacă nu sunt conforme legii, pot aduce o sancțiune de clasa a II-a cu patru sau cinci puncte de amendă. Șoferul în cauză va plăti între 590 și 725 de lei pentru greșeala comisă.

Conform legii, trusa sanitară auto trebuie să îndeplinească anumite reguli:

Ce greșeală simplă îți aduce până la 700 de lei amendă

a) să asigure o etanşeitate corespunzătoare pentru protejarea conţinutului faţă de praf, umezeală, carburanţi şi uleiuri, printr-un sistem de închidere ferm;

b) să fie dimensionată corespunzător, în vederea depozitării şi asigurării integrităţii componentelor din conţinutul trusei sanitare auto.

Eticheta trusei sanitare auto trebuie să conţină denumirea produsului, denumirea şi adresa producătorului şi denumirea şi adresa persoanei responsabile de introducerea produsului pe piaţă, după caz, arată cei de la bugetul.ro.

La expirarea termenului de valabilitate al componentelor trusei sanitare auto, acestea pot fi înlocuite de utilizator cu produse cu aceleaşi caracteristici, introduse pe piaţă cu respectarea cerinţelor prevăzute de Hotărârea Guvernului nr. 911/2005, citează businessmagazin.ro