Antena Căutare

Tsunami in lumea auto

Constructorii auto japonezi au pierdut 250.000 de vehicule din cauza seismului de 8,9 grade care a lovit aehipelagul nipon, dar numarul ar putea ajunge pana la sfarsitul lunii pana la 600.000 pentru intreaga lume.

Toyota, cel mai mare producator mondial, a pierdut o productie de 140.000 de vehicule iar Honda a raportat 46.600 de masini si 5.000 de motociclete, scrie Bloomberg. Mazda a redus productia cu 31.000 de masini iar vineri a suspendat comenzile dealerilor pentru modelele produse la doua fabrici japoneze, din cauza perturbarilor cauzate de lipsa curentului electric si a componentelor.

Mitsubishi si-a redus productia cu 15.000 de masini iar Nissan nu a anuntat public impactul. Ford a anuntat ca nu este afectata, in vreme ce General Motors nu a furnizat detalii. Insa urmatorul val care va lovi economia mondiala este atunci cand se vor termina componentele deja existente pe stocuri, spune Michael Robinet, vicepresedinte la IHS Automotive.

General Motors a oprit productia la doua uzine europene, in vreme ce Ford a anuntat ca va suspenda pentru cinci zile activitatea uzinei din Genk, Belgia, pentru a face economie de componente.

De asemenea, constructorii au inceput sa blocheze comenzile pentru o serie de culori ale masinilor.

Sursa: Jurnalul National

Primul contact: Ferrari FF... Noul Audi S8, o bestie de 520 CP...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x