Uber va cere şoferilor şi curierilor săi din toată lumea să poarte măşti faciale

Uber Technologies a anunţat miercuri că va cere şoferilor şi curierilor săi din toată lumea să poarte măşti, în contextul în care ţările încep să relaxeze restricţiile impuse pentru a limita extinderea noului coronavirus, transmite Reuters.

Începând de luni, compania va impune tuturor celor care folosesc serviciul său de ride-hailing din SUA, Canada, Mexic, Europa, majoritatea Americii Latine şi ţările asiatice să poarte o formă de protecţie facială şi va cere pasagerilor să stea pe bancheta din spate.

Compania va reduce numărul pasagerilor care vor fi acceptaţi în cursele standard ale Uber de la patru la trei.

Uber va oferi informaţiile necesare şoferilor şi curierilor, pentru a le comunica utilizatorilor, au anunţat directorii companiei în timpul unei conferinţe cu jurnaliştii.

Nerespectarea repetată a condiţiilor poate duce la dezactivarea contului pentru şoferi sau curieri.

Înainte de a începe lucrul, aplicaţia va cere şoferilor să îşi facă un selfie cu masca, să verifice dacă nu au simptome de coronavirus, să confirme că şi-au dezinfectat vehiculele şi să accepte să circule cu geamurile deschise.

Directorul general al companiei, Dara Khosrowshahi, a declarat miercuri că Uber a alocat peste 50 de milioane de dolari pentru achiziţia de măşti şi produse dezinfectante pentru şoferi.

Uber a cumpărat peste 20 de milioane de măşti faciale şi a distribuit 5 milioane dintre acestea.

Lyft a anunţat săptămâna trecută că va cere şoferilor şi bicicliştilor să îşi acopere feţele.

Sursa : news.ro

Ultimele știri