Antena Căutare

UE vrea sa interzica masinile conventionale pana in 2050

Masinile care functioneaza pe baza de combustibili fosili ar putea deveni doar o amintire in Uniunea Europeana, in special in zonele urbane. Strategia pentru Transport, pusa la punct de Comisia Europeana, are in vedere reducerea emisiilor de carbon cu 60% pana in 2050.

Pentru obtinerea acestui rezultat, Uniunea Europeana va reduce la jumatate numarul masinilor cu motoare pe benzina si motorina pana in 2030, pentru ca pe parcursul urmatoarelor doua decenii sa fie eliminate complet din zonele urbane.

Tranzitia de la transportul bazat pe combustibilii fosili la unul care va folosi motoare electrice, hibrid sau pe baza de hidrogen se va face in mod gradual.

Comisia Europeana va publica strategii de modificare a infrastructurii in 2012.

Planurile de reducerea emisiilor poluante vor fi aplicate si trasportului aerian si maritim. Strategia europeana prevede dezvoltarea unor combustibili mai eficienti, din perspectiva reducerii emisiilor cu 40% fata de nivelul actual.

Radicalele schimbari vizeaza eliminarea dependentei Uniunii Europene de importul de petrol. UE doreste reducerea emisiilor poluante cu 80-95%, la nivelul anterior anului 1990 si micsorarea cheltuielilor cu importul de petrol, care reprezinta o suma anuala de 210 miliarde.

Sursa: Antena3

VIDEO! Monopost, made in Romania... Mercedes-Benz Zetros: un Unimog de vanatoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x