Căutare Live

UE vrea sa introduca o taxa auto de 40.000 de euro pentru masinile de lux

O noua reglemantare care ar putea afecta serios industria auto este pe cale sa fie introdusa de Uninunea Europeana. Companiile producatoare de masini de lux cu motoare foarte puternice, care nu respecta standardele, risca penalitati de pana la 40.000 de euro, conform noilor planuri UE de a introduce limite pentru emisiile de dioxid carbon, potrivit Financial Times.

Potrivit unui studiu al Agentiei Europene pentru Mediu, unul dintre cei mai afectati producatori de autoturisme de lux este Bugatti. Pentru fiecare exemplar se aplica o taxa de 40.000 de euro, conform unor noi reglementari europene.


Bentley ar putea fi penalizata de UE cu aproape 20.000 de euro pentru fiecare automobil, in timp ce un Rolls-Royce ar putea fi penalizat cu 12.500 de euro. Pentru Maserati se aplica o taxa de 18.000 de euro, iar la un Lamborghini 17.000 de euro.

Perspectiva acestor penalitati este cunoscuta inca din 2007, cand autoritatile europene au anuntat ca vor limita cantitatea de dioxid de carbon pe care o pot emite, colectiv, autovehiculele din UE.

Agentia Europeana pentru Mediu este prima autoritate care a calculat cat de aproape sunt producatorii auto de atingerea tintelor care vor fi introduse treptat din acest an. Scopul este reducerea emisiilor de dioxid de carbon de la 140 de grame pe kilometru, media actuala, la 130 de grame in 2015.

Media actuala reprezinta jumatate din emisiile de 300 de grame de dioxid de carbon ale unor modele Bentley si un sfert din cele ale unei masini Bugatti.

Fiecare constructor auto european are stabilita o tinta de emisii, iar in 2012 vor fi verificate 65% din masinile cu cele mai reduse emisii. Procentajul va creste pana la 100% in 2015.

Nu este clar inca daca aceste penalitati vor fi impuse, scrie Financial Times.

foto: bugatti.com

Peugeot 208, pe urmele lui 205 GTi... FOTO! Probleme tehnice? Ferrari FF, in flacari...
Parteneri
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă
Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.
Catine.ro
Ultimele știri