Antena Căutare

Atenționare pentru șoferi! Un nou proiect de lege vrea să ofere mai multă putere polițiștilor

Un proiect de lege înaintat de către deputatul USR Cătălin Drulă dorește schimbarea Codului Rutier, mai precis, vrea eliminarea sintagmei „pe partea carosabilă” în contextul ridicării mașinilor parcate neregulamentar. 

Atenționare pentru șoferi! Un nou proiect de lege vrea să ofere mai multă putere polițiștilor
Mașini parcate pe trotuar

Aceast proiect vrea să confere mai multă putere de acțiune poliției rutiere atunci când vine vorba de autoturisme parcate ilegal. Asta ar însemna că polițiștii vor putea dispune de ridicarea autoturismelor și dacă acestea sunt parcate pe trotuare, spații verzi etc.

„Prin această formulare, poliția este privată de un instrument eficient prin care poate înlătura pericolul creat, spre exemplu, de blocarea accesului de către o mașină parcată neregulamentar într-un spital sau o școală sau o grădiniță. Sau în cazul în care prin staționarea vehiculului respectiv, pietonii – inclusiv părinți cu copii mici sau persoane cu dizabilități – sunt forțați să folosească carosabilul pentru deplasare expunându-se riscului de accidente. În toate aceste situații, din cauza formulării actuale a legii, poliția nu poate dispune singura măsură care înlătură efectiv pericolul, adică înlăturarea acelui vehicul”, arată inițiatorul proiectului.

Conform protocolului actual, pentru ca proiectul să intre în vigoare trebuie să fie adoptat de Camera Deputaților și promulgat de președinte, înainte de a fi publicat în Monitorul Oficial, potrivit Autobild.

Lovitură dură pentru șoferii care rămân fără permis! Ce sunt obligați să facă... Poliţia română va face controale în trafic în luna decembrie, până la Crăciun. Amenzile sunt usturătoare!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x