Antena Căutare

Un tânăr de 18 ani a transformat o Dacia 1300 într-o ”bijuterie” pe patru roți. Mașina se deschide cu comandă vocală și are senzori de parcare

Un tânăr în vârstă de doar 18 ani a transformat o mașină Dacia 1300, veche de aproape 50 de ani, într-o adevărată ”bijuterie”. Mașina se deschide acum cu comandă vocală, are interior cu display și buton de pornire în loc de cheie.

Un tânăr de 18 ani a transformat o Dacia 1300 într-o ”bijuterie” pe patru roți. Mașina se deschide cu comandă vocală și are senzori de parcare Galerie
Un tânăr de 18 ani a transformat o Dacia 1300 într-o ”bijuterie” pe patru roți

Fără să stea pe gânduri, tânărul de 18 ani, originar din Craiova, a transformat mașina bunicilor într-un autoturism ce poate concura cu mașini moderne.

Fabricată în urmă cu 45 de ani, mașina este acum o comoară pe patru roți, întrucât se deschide comandă vocală, are geamuri electrice, pe bord are montată o cameră video, dar dispune şi de senzor de parcare pentru mersul cu spatele.

Un tânăr de 18 ani a transformat o Dacia 1300 într-o ”bijuterie” pe patru roți. Mașina se deschide cu comandă vocală și are senzori de parcare

”O deschid cu ajutorul unei aplicaţii cu comandă vocală: <Dacie, deschide!>”, spune Mihnea Dinică, adolescentul care a transformat bătrâna Dacie într-o maşină cu dotări de limuzină. El a început să facă primele modificări la autoturism acum mai bine de cinci ani. De atunci, a investit aproape 3500 de euro şi fiecare piesă a montat-o chiar el.

Ba mai mult, de câteva luni, el a obținut permisul de conducere, iar acum se plimbă mândru nevoie mare prin oraș cu mașina pe care obișnuia să o conducă și bunicul lui. Mașina o pornește, însă, dintr-un buton, nu cu cheia, ca pe vremuri.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

”Pornire la buton… Maşina porneşte singură. Volanul este de Duster, îmbrăcat în piele, ceasurile de bord sunt de Logan, adaptate pentru acest model de Dacia. Luminile sunt schimbate, patru geamuri electrice, navigaţie. Manetele de la ştergătoare şi luminile sunt tot adaptate de la Logan. Urmează o consolă centrală de la Passat B6 pe care, într-o săptămână, sper să o am pusă pe maşină, cu cotieră cu tot.

Şi, din nou, mai multe echipamente electronice, cam două cutiuţe dintr-ăstea… Am vrut să o folosesc ca maşină de zi. Era maşina bunicului. Nu mergea, în stadiul în care era ea, originală, să o foloseşti zi de zi, aşa că a trebuit să-i aduc câteva modificări, să mă pot descurca în trafic cu o comoditate decentă. Cu motorul de 1.3 i-am dat, cel mai mult, cam 143 km/h. Acum am schimbat motorul, este 1.6. Aştept să-i pun şi un carburator dublu corp şi sper că va fugi pe la 160 km/h”, a povestit, pentru Mediafax, Mihnea Dinică.

Tânărul este elev în ultimul an la Colegiul Naţional Carol I din Craiova şi este pasionat de inginerie electronică. A ales, însă, să studieze în străinătate, astfel că a aplicat pentru o facultate din Marea Britanie, a fost admis, iar de anul viitor se va pregăti la Manchester.

Startup-ul producător de vehicule electrice Rivian a atras fonduri de 1,3 miliarde de dolari, printr-o rundă de finanţar... Bolt anunţă că a obţinut avizul tehnic pentru operarea platformei digitale de transport alternativ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x