Antena Căutare

Ungurii primesc subvenție de la Guvern pentru a-și cumpăra o mașină nouă

Familiile de unguri cu trei sau mai mulți copii ar putea primi subvenții de la Guvern pentru achiziționarea unei mașini.

Familiile de unguri cu trei sau mai mulți copii ar putea primi subvenții de la Guvern pentru achiziționarea unei mașini.

Potrivit Asociaţiei Maghiare de Leasing, citată de publicaţia Budapest Business Journal., 35-40% din aceste familii pot opta pentru un contract de leasing la achiziţionarea maşinii.

În jur de 175.000 de familii sunt eligibile pentru aceste subvenţii şi circa 2% din gospodăriile maghiare cumpără un vehicul nou anual, dar asociaţia estimează că 10% din cei eligibili se vor folosi de sprijinul guvernamental până la sfârşitul anului 2022.

Guvernul alocă 2,5 milioane forinţi familiilor cu trei sau mai mulţi copii pentru achiziţionarea unui vehicul cu o capacitate e cel puţin şapte pasageri până în 2022. Acest proiect face parte dintr-un set de măsuri anunţat de primul ministru Viktor Orbán la începutul anului ce are ca scop problema diminuării populaţiei în Ungaria.

Subvenţiile au fost lansate începând cu 1 iulie. Până pe 4 iulie, peste 2.000 de familii aplicaseră deja pentru fonduri, a declarat secretarul de stat pentru Familie şi tineret Katalin Novák, pentru MTI.

Sursă: news.ro

Sistemul mobil de plată al Rovinietei și al Peajului este blocat! Cum poți plăti?... STB înfiinţează, de astăzi, linia de autobuze 343 şi suplimentează numărul de tramvaie pe liniile 16 şi 36...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x