Live acumXtra Night Show
Prime Time 20:00Film: Asasin american

Taxa auto, veste bombă! Anunțul așteptat de toți șoferii: vin banii

Vestea momentului pentru milioane de șoferi, după ce autoritățile au făcut un anunț mult așteptat. Ce se întâmplă cu taxa auto în perioada următoare și la ce ar trebui să ne așteptăm? 

Veste bombă despre taxa auto! Șoferii primesc o nouă lovitură

Vestea momentului pentru milioane de șoferi, după ce autoritățile au făcut un anunț mult așteptat. Ce se întâmplă cu taxa auto în perioada următoare și la ce ar trebui să ne așteptăm?

Anul trecut, milioane de șoferi au așteptat cu sufletul la gură detalii privind taxa auto și modul în care aceasta va fi returnată. După dupunerea dosarului, conducătorii auto au așteptat să primească banii înapoi. Deși inițial a fost anunțată luna martie ca termen, acum autoritățile aduc noi informații.

RETURNARE TAXĂ AUTO. Banii privind taxa auto vor fi rambursaţi cel târziu până în luna iunie a acestui an, a anunţat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

"Cu sau fără somaţia Comisiei Europene, noi am prevăzut, în Ordonanţa 114 dacă nu mă înşel, un termen până în iunie anul acesta să fie banii rambursaţi. De ce am pus iunie? Ca să fie un termen mai larg. Cel târziu până în iunie am pus noi legal, dar să nu înţeleagă cei care ne urmăresc că dăm banii tocmai în iunie. Nu. Cum se aprobă bugetul imediat începem să rambursăm tot ce s-a depus de către cei în speţă. Sper ca domnul preşedinte să nu de înapoi bugetul pentru că ia multe astfel de probleme şi pe zona de alocaţie şi pe zona de taxa auto şi pe alte cheltuieli", a spus duminică seara, la Antena 3, Eugen Teodorovici.

RETURNARE TAXĂ AUTO. El a fost întrebat când vor fi returnaţi banii pe taxa auto, declarată ilegală, în condiţiile în care Comisia Europeană a somat România să plătească aceste sume în următoarele două luni.

Taxa auto pentru autovehicule la prima înmatriculare a fost introdusă pentru prima dată la 1 ianuarie 2007, imediat după aderarea României la Uniunea Europeană. Ea a suferit numeroase modificări până în 2012 când taxa a fost suspendată până la finalul aceluiaşi an, iar persoanele care plătiseră deja urmau să primească banii înapoi.

RETURNARE TAXĂ AUTO. Din 15 martie 2013 a intrat în vigoare timbrul de mediu pentru autovehicule, iar din acel moment taxa auto a fost calculată exclusiv pe baza emisiilor de CO2, înscrise în cartea de identitate a maşinii.

Timbrul de mediu pentru autovehicule face parte din cele 102 taxe nefiscale care au fost eliminate de la 1 februarie 2017, arată cei de la Agerpres.

RETURNARE TAXĂ AUTO. Ministrul Mediului, vicepremierul Graţiela Gavrilescu, declara pe 19 ianuarie, că grupul de lucru care lucrează la noua variantă de "taxă auto" încearcă să se întâlnească în fiecare săptămână pentru a găsi o variantă, iar în momentul în care va fi găsită o formulă de calcul sustenabilă o să informeze populaţia.