Antena Căutare

Veste excelentă pentru cei care au mașini diesel și pe benzină. Îi așteaptă zile bune

Conform unui studiu cu date publicate de European Commission’s Oil Bulletin, România are cele mai mici prețuri din Uniunea Europeană atât la benzină, cât și la motorină. Astfel, preţul mediu al benzinei din România, de 1,07 euro/litru, este sub cel din Bulgaria (1,11 euro/litru), Ungaria (1,14 euro) sau Polonia (1,15 euro).

Veste excelentă pentru cei care au mașini diesel și pe benzină. Îi așteaptă zile bune
Veste excelentă pentru cei care au mașini diesel și pe benzină

În plus, aceeași situație o regăsim și la motorină. Prețul mediu la motorinei din România, de 1,09 euro/litru, este sub cel din Bulgaria (1,10 euro/litru), Ungaria (1,16 euro/litru) sau Polonia (1,20 euro/litru), potrivit mediafax.

La polul opus, cea mai scumpă motorină se găseşte în Suedia și are un preț mediu de 1,51 euro/litru şi în Italia, la 1,44 euro/litru.

De asemenea, cea mai scumpă benzină din Europa se regăsește în Grecia (1,6 euro/litru) şi Italia (1,55 euro/litru).

Județele din România cu cei mai ieftini carburanți

În România, județele cu cei mai ieftini carburanți auto sunt: Giurgiu, Dâmboviţa, Vrancea, Argeş, Bacău şi Călăraşi. În Giurgiu preţul benzinei şi al motorinei este sub 5 lei.

Scăderea dramatică a prețurilor carburanților reprezintă și un efect al epidemiei cu noul coronavirus. Virusul, ce s-a extins la nivel global, a dus la o scădere a cererii de petrol, ceea ce a generat și o reducere a prețurilor.

Sibiu: Trafic îngreunat pe autostradă, în zona municipiului Sibiu, din cauza ploii torenţiale şi a vântului puternic/ Pe... Aproape 200 de percheziţii în Bucureşti şi în 20 de judeţe în dosare de evaziune fiscală în domeniul comerţului intraco...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x