Antena Căutare

Vești bune pentru toți șoferii: Prețul la pompă a scăzut! Află cu cât vei plăti mai puțin

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că preţul la pompă al benzinei standard a scăzut în urma eliminării supraaccizei.

Vești bune pentru toți șoferii: Prețul la pompă a scăzut! Află cu cât vei plăti mai puțin
Vești bune pentru toți șoferii: Prețul la pompă a scăzut! Află cu cât vei plăti mai puțin

Preţul la pompă al benzinei standard a scăzut cu 32 de bani în urma eliminării supraaccizei, potrivit Capital.ro

„Apropo de veşti bune, îi mai sfătuiesc o dată pe pesedişti să se mai uite la preţul la pompă. De exemplu, pentru benzină standard, chiar ieri m-am uitat, a scăzut cu 32 de bani. Adică preţul la pompă e aşa cum am spus, ca urmare a eliminării supraaccizei preţul la pompă a scăzut, ceea ce în mod evident permite oamenilor să îşi facă plinul la un preţ mai mic”, a spus Orban la începutul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că scăderea preţului benzinei ajută foarte mult transportatorii şi reduce costurile cu transporturile pentru toate companiile, scrie Agerpres.

Impact important al eliminării supraaccizei asupra bugetului de stat

La începutul lunii ianuarie, după eliminarea supraaccizei, economistul Adrian Câciu susţinea că bugetul de stat ar putea pierde 2,5 miliarde de lei din cauza acesti măsuri.

”Din aplicarea noului nivel al accizelor la carburanţi, bugetul de stat pierde în jur 2,5 miliarde lei într-un an (sub condiția ca și toate accizele aferente unui consum de combustibil de 7,5 milioane tone anual să fie și achitate – acesta este un sector cu evaziune ridicată).

Pentru că lucrurile au fost prezentate ieri într-o manieră de un populism jenant, similar cu epocile comuniste, întrebarea logică care s-ar pune la toate astea ar fi:

Vor economisi românii cu 2,5 miliarde lei mai mult în anul 2020 datorită acestei măsuri?”

Schimbare pentru polițiștii rutieri! Vor avea camere video și îi vor putea înregistra pe șoferii pe care îi opresc în t... Primăria Capitalei va acorda încă 5.000 de vouchere pentru achiziţionarea de autoturisme mai puţin poluante/ Proiectul a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x