Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Vești excelente pentru șoferi! Șoferii cu categoria B pot conduce ÎNCĂ un tip de vehicule

Conform unui proiect de lege depus în Parlament șoferii cu permis de conducere categoria B îl vor putea folosi și pentru motociclete cu cilindree maximă de 125 cm3. Însă trebuie să respecte două reguli: să aibă peste 24 de ani și permis categoria B de cel puțin doi ani.

Vești excelente pentru șoferi

Iniţiativa aparţine deputaţilor Partidului Social Democrat Gabriel Petrea şi Alexandru Rotaru și prevede completarea legii circulației pe drumurile publice.

„După litera j a al. 1 al art 24.1 se introduce litera k) permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile pentru motociclete cu cilindree maximă de 125 cm3, cu puterea maximă de 11 kW şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0.1 kW/kg (categoria A1), cu condiţia ca deţinătorii permiselor să aibă vârsta minimă de 24 de ani şi permisul categoria B obţinut cu cel puţin doi ani în urmă"

Cei doi deputaţi susţin faptul că în mai multe ţări europene legislaţia care reglementează obţinerea permisului categoria A1 include amendamente care facilitează obţinerea acestei categorii dacă solicitantul posedă categoria B.

Recomandari