Antena Căutare

Vești proaste pentru șoferii care conduc mașini cu volanul pe dreapta

Iniţiatorul legii susține ca peste 90% din accidentele in care masini cu volanul pe partea dreapta sunt implicate conducatorii auto ai acestor autovehicule sunt şi vinovaţi de respectivele accidente.

Ai volan pe dreapta? Un fost ministru al Transporturilor propune condiţii mai stricte pentru cei care vor să circule în România cu maşini cu volanul pe dreapta.

Așadar, șoferii care vor să conducă astfel de maşini ar urma să facă ore suplimentare de condus (cel puţin 20 de ore) şi să obţină permisul într-o ţară în care sensul de mers e reglementat pe partea stângă, scrie extranews.ro.

Iniţiatorul legii susține că peste 90% din accidentele în care maşini cu volanul pe partea dreaptă sunt implicate conducătorii auto ai acestor autovehicule sunt şi vinovaţi de respectivele accidente.

În plus, printre alte măsuri care ar putea fi impuse, este și aceea că proprietarii de maşini cu volanul pe partea dreaptă ar putea fi obligaţi să-şi monteze pe maşini oglinzi periscopice. O investiţie care poate costa aproximativ 300 de lei.

De altfel, parlamentarii au prevăzut şi amenzi de până la 800 de lei, plus ridicarea certificatului de înmatriculare pentru cei care nu respectă aceste reguli. Deocamdată, este doar un proiect de lege.

Vrei să îţi cumperi autoturism prin "PRIMA MAŞINĂ"? Anunţul făcut de autorităţi cu privire la program... Oferta căreia nu îi poţi rezista! Cumperi o casă şi primeşti GRATUIT o maşină. Românii, la rând pentru a prinde promoţia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x