Vești proaste pentru sute de mii de șoferi din România! Vor putea să ceară ”cazierul” rutier din 25 mai, dar tarifele pentru asigurări ar putea crește

A mai rămas puțin timp până când Regulamentul general privind protecția datelor cu caracter personal (GDPR) va intra în vigoare, iar printre persoanele care vor beneficia de această lege se numără șoferii.

A mai rămas puțin timp până când Regulamentul general privind protecția datelor cu caracter personal (GDPR) va intra în vigoare, iar printre persoanele care vor beneficia de această lege se numără șoferii. Aceștia vor putea cere ștergerea informațiilor din istoricul accidentelor rutiere, însă acest lucru va duce la creșterea asigurărilor, atrag atenția specialiștii.

Ținând cont de faptul că toți asiguratorii și brokerii de asigurări folosesc, la încheierea unei polițe de asigurare, baza de date CEDAM în care sunt trecute toate accidentele produse în trafic, prețul unei asigurări ar putea să crească, întrucât începând cu data de 25 mai, cei care administrează CEDAM vor fi obligaţi să permită clienţilor să îşi şteargă printr-o aplicaţie electronică accesul la datele personale, în cazul în care există ”un motiv întemeiat”.

Atunci când această lege va intra în vigoare, asiguratorii nu se vor mai putea folosi de sistemul Bonus-Malus (să-i fie pusă o asigurare mai ieftină sau mai scumpă în funcţie de istoricul din trafic), fapt pentru care aceștia ar putea să crească tarifele la asigurare.

Ultimele știri