Antena Căutare

Vezi care sunt pasii legali pentru recuperarea taxei auto

Primul pas care trebuie facut este sa depuneti o petitie la Directia Finantelor Publice de care apartineti

In petitie trebuie precizat ca taxa este discriminatorie, drept pentru care solicitati returnarea ei, plus dobanda actualizata pana la data restituirii. Nu uitati sa anexati la petitie si chitanta care dovedeste ca ati platit. Fiscul este obligat sa va trimita raspunsul in 30 de zile.

Dupa ce primiti raspunsul de la Fisc, cel mai probabil va fi unul negativ, veti putea deschide proces. Cererea de chemare in judecata a Fiscului trebuie depusa la Sectia Comerciala si de contencios administrativ a Tribunalului de care apartineti. In cerere se solicita restituirea taxei de prima inmatriculare si suportarea de catre stat a cheltuielilor de judecata.

Daca Tribunalul accepta cererea, procesul va incepe. In cazul in care castigati la Tribunal, iar Fiscul face recurs, Curtea de Apel are ultimul cuvant, astfel ca hotararea va deveni executorie si banii vor fi recuperati.

Peste 12.000 de romani au contestat anul trecut in instanta taxa auto, iar o treime dintre acestia au avut castig de cauza, anunta realitatea.net. Pana in prezent, Ministerul Mediului a platit 230.000 de euro, bani care au ajuns la 135 de romani.

Sursa: jurnalul.ro

FOTO! Concept Infiniti Etherea... VIDEO! Cele mai impresionante masini care vor fi produse in 2011...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x