Antena Căutare

VIDEO! MINI Countryman, 5 stele Euro NCAP

Countryman, primul model MINI cu patru usi si un hayon, a primit calificativul maxim, de cinci stele, la ultimele teste de impact Euro NCAP si este primul model al gamei testat dupa noile standarde Euro NCAP (mai stricte, intrate in vigoare in 2009). Cu un punctaj de 84% pentru protectia pasagerilor, 83% pentru protectia copiilor, 63% pentru pietoni si 71% pentru sistemele de siguranta, noul model poate fi considerat cel mai sigur MINI din istorie.

Rezultatul bun, obtinut la testele de impact de MINI Countryman, se explica prin proiectarea atenta a caroseriei si a zonelor de impact, precum si prin gama larga de echipamente de siguranta aflate in dotarea standard, concepute pentru a asigura pasagerilor, adulti sau copii, o protectie maxima in diferite tipuri de coliziuni.

Structura rezistenta

In cazul impactului frontal, la o viteza de 64 km/h, celula de siguranta a habitaclului s-a dovedit a fi extrem de stabila. Indiferent de dimensiunile pasagerilor sau de pozitia ocupata, deformarile au prezentat un risc deosebit de mic de accidentare.

De asemenea, MINI Countryman a primit numarul maxim de puncte pentru protectia pasagerilor la coliziune din lateral, specialistii considerand ca riscul de ranire la nivelul vertebrelor cervicale este foarte redus si in situatia unui impact din spate.

Rezultatele testului de impact au fost la fel de bune si cand s-a luat in discutie utilizarea sistemelor de prindere a scaunelor pentru copii cu varsta de pana la 18 luni, respectiv pana la trei ani. Atat in cazul unei coliziuni frontale, cat si al uneia din lateral, senzorii au inregistrat o pozitie stabila si o miscare minima a capului in momentul impactului.

Sisteme de siguranta activa

Printre echipamentele care asigura protectia pasagerilor aflati in interiorul unui MINI Countryman se numara airbagurile frontale si laterale, airbagurile cortina pentru cap, ce acopera ambele randuri de scaune, centurile de siguranta, cu trei puncte de prindere pentru toate scaunele, si sistemul ISOFIX de prindere a scaunelor pentru copii pe bancheta spate.

Scaunele fata au centuri pretensionate si limitatoare de forta, in timp ce coloana de directie dispune si ea de un element de deformare.

Mai mult, tehnologia ce contribuie la siguranta activa a lui MINI Countryman include Dynamic Stability Control (DSC / Control Dinamic al Stabilitatii) ca echipare standard. Acest sistem cuprinde nu doar ABS, ci si distributie electronica a fortei de franare (EBD), Cornering Brake Control (CBC / Control al Franarii in Viraje), Brake Assist (franare asistata) si Hill Assist (asistare la plecarea din rampa).

Ca dotare standard MINI Countryman dispune si de indicator runflat. Acest sistem monitorizeaza pneurile si utilizeaza un semnal vizual pe afisajul computerului de bord pentru a avertiza conducatorul cu privire la orice defectiune a rotilor.

FOTO-Spion: Lada Granta, viitorul adversar al Daciei Logan... Porsche-ul 911 Turbo al lui Beckham, vandut la licitatie pentru 217.000 $...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x