Antena Căutare

VIDEO! MINI Vision - Reincarnarea futurista a unei legende

Trei "fantome" din secolul trecut bantuie universul auto: VW Beatle, Porsche 911 si MINI. Iar la aparitia fiecarui nou model, este absolut fascinant modul in care designerii reusesc sa le reinterpreteze liniile clasice si sa le descopere valente ascunse, condimentandu-le in acelasi timp cu artificii arhitecturale contemporane si futuriste, pentru a le intari caracterul nemuritor. MINI Vision, conceptul ce va sta la baza noului MINI, a fost prezentat, de curand, in cadrul unui eveniment Design@Home, si nu face nota discordanta, condensand in cativa metri de caroserie intreaga istorie de peste 50 de ani a masinutei lui Mr. Bean, alaturi de intreg bagajul tehnologic potrivit unui model ce va avea dificila sarcina de a duce legenda mai departe si de a impune noi standarde in clasa care ii poarta numele.

Votat drept cel mai influent automobil al sec. XX, dupa Ford Model T, MINI-ul original (1959) a revolutionat notiunea de masina mica, 80% din suprafata podelei fiind dedicata pasagerilor si bagajelor, datorita layout-ului cu motor fata transversal si a tractiunii fata, a castigat raliuri si a devenit un adevarat mod de viata. Iar in anii 2000, BMW a reusit sa resusciteze legenda si sa-i imprime un nou fir epic premium, ce dainuie pana in zile noastre.

Timpul a trecut si, cum "tronul" emblematicului model englezesc cu infuzie de tehnologie germana a fost si este ravnit de mai multi adversari, MINI trebuie sa faca un nou pas. Si il face cu stil si inovatie. Pastrand nestirbit spiritul legendei, Vision teleporteaza MINI intr-o noua era. Conceptul se prezinta cu o parte frontala construita in jurul calandrului hexagonal clasic, dar cu proiectoare integrate in grila si un parasoc atent studiat aerodinamic.

Farurile eliptice sunt la locul loc, dar inglobeaza tehnologie LED si au "ochelari" cu rol de lumini de zi. Iar separatia dintre caroserie, suprafata vitrata si acoperis e, parca, mai clara ca niciodata. Fiecare roata dispune de guri de admisie si evacuare de aer, pentru o mai buna racire a franelor si o rezistenta la inaintare studiata, pasajele rotilor si oglinzile laterale sunt si ele mai aerodinamice, iar la realizarea structurii au fost folosite pe cat posibil materiale usoare.

Spatele musculos al lui MINI Vision este mai sportiv ca niciodata, starnind imaginatia celor care asteapta sa vada noile versiuni Cooper S si John Cooper Works. Iar din "peisaj" nu lipseste evacuarea dubla, montata central.

Revolutia noului MINI are loc insa la interior. La prima vedere, plansa de bord, cu uriasul vitezometru clasic in mijloc, e la locul ei. Dar... totul se poate transforma. Butonul "Driving Experience Control" permite soferului sa aleaga daca vrea sa conduca ca in anii '60 sau ca in 2014, cu un instrumetar 3D, gratie tehnologiei LCD. De asemenea, in functie de stilul de condus ales, se schimba coloritul habitaclului. Iar cireasa de pe tort e modul "MINI Disco", in care podeaua masinii este si ea iluminata, transformand interiorul intr-un ring de dans... pe asfalt.

Masina ideala exista! Au construit un bolid ECO care merge si cu 400 kilometri pe ora... BMW lanseaza prima sa masina electrica. Costa 35.000 de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x