Antena Căutare

VIDEO! Vezi cum bate un Audi A1 MTM un BMW M3 si un Porsche 911

Imaginea de "mini" trendy a Audi-ului A1, adversarul german al traditionalului MINI, incepe sa se altereze. In bine, insa! A1 se asociaza din ce in ce mai mult cu o compacta agresiva, gata sa se bata cu nume sonore precum BMW M3 sau Porsche 911.

Vina schimbarii perceptiei nu apartine 100% constructorului din Ingolstadt. Acesta doar a dat startul "cursei inarmarii", propunand mai intai un A1 1.4 TFSI de 182 CP (adversar direct pentru MINI Cooper S) si, apoi, o editie limitata "quattro", animata de un propulsor 2.0 TFSI de 252 CP.

Tunerul de casa al Audi/Volkswagen, MTM a vazut insa potentialul "buburuzei" si au mesterit un supercar pe care l-au botezat Audi A1 MTM Nardo Edition, in onoarea cursei anuale cu acelasi nume. Sub capota, acesta are un motor turbo de 2.5 litri, in cinci pistoane (imprumutat de la TT-RS si RS3), care a fost modificat sa scoata 493 CP si un cuplu maxim de 600 Nm.

Puterea este pusa la sol de puntea fata, cu ajutorul unui diferential cu alunecare limitata si a unei cutii de viteze manuale, cu 6 trepte. Iar A1 MTM Nardo Edition accelereaza de la 0 la 100 km/h in 4.5 secunde si atinge o viteza maxima de 324 km/h.

Pentru a demonstra forta liliputanei, Clubul Audi din Spania a pus-o la munca. Desi inconstienti, avand in vedere ca testul s-a desfasurat pe o autostrada, in plin trafic, spaniolii au atins viteza maxima estimata si au surclasat atat un Porsche 911 (997) Sport Classic, cat si un M3 (E92).


Mercedes-Benz va lansa doua hibride pentru Clasa E... Propunere: Amenzi de pana la 7.000 lei pentru soferii indisciplinati si agresivi!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x