Antena Căutare

Vinieta Oxigen 2020. Când intră în vigoare, cine p plătește și cât costă amenda

De la 1 martie 2020 intră în vigoare taxa Oxigen, astfel nu vei mai avea voie să intre în Centrul Capitalei dacă ai o mașină cu norma de poluare sub EURO 3 și nu plătești vinieta. Amenzile sunt usturătoare.

Vinieta Oxigen 2020. Când intră în vigoare, cine p plătește și cât costă amenda
Tot ce trebuie să știi despre Vinieta Oxigen

Pentru a circula în Centrul Capitalei, persoanele care conduc mașini cu norma de poluare sub Euro 3 trebuie să plătească 15 lei pe zi, sau să suporte o amendă de 2.000 de lei.

În cazul în care ai o maşină cu norma de poluare Euro 3, poţi intra în Centrul Capitalei, în zona delimitată de primărie, înconjurată de artere precum Ştefan cel Mare, Şoseaua Cotroceni, Calea 13 Septembrie sau Mihai Eminescu, aşa cum se poate vedea pe site-ul cu zona numită ZACA.

Abonamente Vinieta Oxigen

Dacă ai o maşină Non Euro scoţi din buzuar 300 de lei pe lună, sau 1.900 de lei pe an, iar dacă deţii un autoturism Euro 3, valoarea taxelor este de 100 de lei pentru 30 de zile şi de 700 de lei pentru tot anul.

Ce se întâmplă cu Euro 4

Până pe 1 ianuarie 2021, mașinile Euro 1 pot circula liniștite, dar după această dată proprietarii lor trebuie să plătească și ei taxa de Oxigen.

Euro 1, Euro 2 și Euro 3, spun adio Bucureștiului?

Cel mai drastic este în cazul în care ai o maşină Noneuro, Euro 1 sau Euro 2, pentru că din 2022 nu vei mai avea acces deloc în Bucureşti. Dacă ai însă un autotursim Euro 3, îţi iei „adio” de la străzile din Bucureşti din 2024.

sursa: medifax.ro

Citeșt eși: Vestea momentului pentru toți românii! ANAF introduce un nou formular pentru impozitul pe venit

Schimbări în Programul Rabla! Se va aplica și pentru motociclete! Bani mai mulți pentru unele categorii!  ... Programul Rabla Plus, modificat. Persoanele care își cumpără mașini cu bani de la stat, obligate să nu le vândă ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x