Antena Căutare

Volvo Trucks: Goliat a luat amfetamine

Volvo Trucks face primul pas catre Apocalisa, cu proiectul Mean Green. Daca axa de rotatie a Pamantului se va modifica, vina va apartine celui mai rapid camion hibrid din lume.

Dupa ce a incercat sa doboare recordul de viteza pentru autocamioane, in 2008, folosind un exemplar propulsat de um notor diesel, Volvo Trucks vrea sa incerce din nou isprava, numai ca de data asta, in stil mare. Camionul pregatit de suedezi va purta numele de scena Mean Green si, asa cum deja ti-ai dat seama, va fi la fel de eficent pentru sanatatea mediului inconjurator, ca o injectie letala pentru un bolnav aflat deja in agonie.

Incercarea de stabilire a unui nou record terestru de viteza va avea loc in 2011, iar protagonistul acesteia va fi pilotul scandinav Boije Ovebrink. Desi proiectul este unul oficial, camionul este un cocktail de lemente refolosite.

2010/11/05//139253-volvo2.jpg


Astfel, sasiul este reconstruit din alte doua mai vechi, iar cabina a fost preluata de pe un cap tractor folosit anterior intr-un crash-test. Sa trecem, insa, la cifre, pentru ca la capitolul acesta, suedezii nu au facut rabat la performanta. Avem un motor furnizat de ctre cei de la Volvo Penta, cu o cilindree de 16 litri si o putere ce ar putea devia Tera de pe orbita, aruncand-o catre marginea Universului: 1900 CP.

Ai putea crede ca este destul pentru un record mondial, dar sa nu uitam ca proiectul este bazat pe un vehicul ecologic, deci avem si un motor hibrid de 200 CP. Daca in 2010 am avut eruptia vulcanului din Islanda, stim bine ce ne asteapta anul viitor. Ti-ai facut testamentul?

Citeste topgear.ro

Noul Audi A6: fantoma germana... BMW: masina sport hibrida cu consum de sub 4 l/100 km...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x