Căutare Live

Vrei să faci economii? Iată patru ponturi care te vor ajuta să nu risipești bani cu mașina ta

Orice șofer dorește să îți întrețină mașina cât mai mult timp pentru a nu arunca bani pe fereastră. Iată 4 ponturi primite de la specialiști:

Orice șofer dorește să îți întrețină mașina cât mai mult timp pentru a nu arunca bani pe fereastră.

Iată 4 ponturi primite de la specialiști:

Atunci când schimbi anvelopele, fie că alegi să mergi la vulcanizare sau la tine acasă, specialiști îți recomandă să pui vaselină de fiecare dată între jantă și butuc. Este un procedeu simplu care nu te costă mult timp și bani. Explicația vaselinei este dată de faptul că dacă montezi o jantă din aliaj direct pe butuc, fără vaselină, de la rugină și oxidare, cauzate de apă și soluții de deszăpezire , cele doua materiale se vor "suda. În acest fel te vei trezi cu o jantă îndoită sau zgâriată.

Este recomandat să pornești aerul condiționat în mers, ideal ar fi să îl pornești numai la ralanti. Dacă apeși butonul de aer cand mergi pe autostradă cu 160 km la oră la o turație de 4000 rpm, aerul va porni, însă piesele vor suferi o uzură prematură. Așadar, chiar dacă ești la viteză mare, e suficient să apeși pedala de ambreiaj și turația să scadă, înainte de a apăsa butonul.

E bine de știut că dacă nu ridici piciorul de pe pedală, ambreiajul riscă să nu fie cuplat în întregime, iar discul se uzează prematur. Ideal este sa muți piciorul în stânga, pe suportul destinat piciorului, imediat cum ai apăsat pedala. Asta dacă nu vrei sa investești 800-1000 de lei pe un kit de ambreiaj.

Specialiștii sunt de părere că rotirea anuală a anvelopelor te ajută să economisești bani. Dacă ai pe mașină un set de 4 cauciucuri noi, atunci este recomandat să le rotești în fiecare an, cele de pe față cu cele de pe spate. Asta pentru că anvelopele de pe puntea față se uzează mai repede decât cele de pe spate pentru că ele virează. Atunci când mașina stă pe loc sau la viteze mici și șoferul virează, anvelopele de pe față se uzează prematur. Dacă le rotești anual, roțile se vor uza uniform si va fi nevoie de o înlocuire a tuturor celor 4 cauciucuri, dar mult mai târziu. Totodată, siguranța este mult mai crescută cu anvelope mai bune pe față.

Dacă ai o mașină de vânzare, tot ce trebuie să faci este să adaugi anunț 100% gratuit pe CarZZ.ro, cel mai mare site de anunțuri gratuite din domeniul auto.

Testul care face ravagii! Cei mai mulţi dintre adulţi greşesc răspunsul! Ce număr are locul de parcare ocupat?... Ți-ai cumpărat o mașină second-hand? Vezi ce trebuie să faci de îndată...
Parteneri
Ana-Maria Calița, despre sinceritate și autenticitate: „Atitudinea unei persoane este cel mai atrăgător lucru al său”
Ana-Maria Calița este una dintre cele mai vesele și mai dezinvolte femei de la noi din țară. Actrița a acceptat invitația echipei noastre și ne-a oferit un interviu plin de amuzament, dar și de momente emoționante. Ana-Maria ne-a povestit câteva detalii din spatele scenei și cum a reușit să facă performanță. Deși pare mereu zâmbitoare, aceasta ne-a mărturisit că lucrurile nu stau întotdeauna așa.
Catine.ro
Ultimele știri