Antena Căutare

Zvon: Indienii de la TATA vor fabrica la Jucu

Producatorul celei mai ieftine masini din lume, TATA Nano, vrea sa intre pe piata europeana si, asa cum au facut si japonezii sau coreenii, de la Toyota sau Hyundai, de exemplu, sa scape de taxele de import, prin deschiderea unei fabrici. Conform Autoweek.nl, TATA ar lua in calcul o investitie de circa un miliard de euro la Jucu, micuta localitate de langa Cluj pusa pe harta industriei din Uniunea Europeana de avantul si decaderea Nokia.

Finlandezii de la Nokia au pus piciorul in 2007 la Jucu, au semnat un memorandum de asociere in participatiune cu autoritatile, au primit cu titlu gratuit 90 din cele 159 de hectare ale Parcului Industrial Tetarom III si au investit circa 60 milioane de euro pentru ridicarea uneia dintre cele mai mari fabrici de telefoane mobile din Europa. Dupa 4 ani si jumatate insa, Nokia a anuntat inchiderea facilitatii, iar acest lucru s-a definitivat in martie 2012. Dar infrastructura dezvoltata a ramas, iar Delonghi, unul dintre cei mai importanti producatori de electrocasnice, a inceput deja productia la Jucu. Si, in toamna, urmeaza Bosch, cu o unitate de componente electrice pentru automobile.

Mai mult, jurnalistii olandezi de la Autoweek.nl afirma ca si TATA s-ar gandi la o fabrica la Jucu, in cadrul strategiei de penetrare a pietei europene, ceea ce ar pozitiona Romania pe harta marilor costructori de masini (Dacia-Renault, Ford si TATA). Conform zvonurilor, TATA ar urma sa investeasca circa un miliard de euro in convertirea halelor in uzina de masini, numarul estimat de locuri de munca fiind de 5000.

Nimic nu este inca oficial, asa ca speculatiile pot curge. Dar daca cei de la TATA vor produce in Europa, cu siguranta varful lor de lance va fi generatia urmatoare de Nano, cea mai ieftina masina din lume adaptata normelor europene. Ramane de vazut.

Masina electrica: avantaje si dezavantaje. In plus, se pot incarca la prize obisnuite, acasa! ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x