Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Film: Eroi de sacrificiu (SUA 2010)

UPDATE: Bac 2018 la Geografie. Iată subiectele și baremele. Ce a picat la Bacalaureat

Bac 2018 la Geografie. Avem subiectele și baremele. Ce a picat la proba Ed) - la alegere a profilului și specializării, de pe 28 iunie. Pentru profilul umanist, conform metodologiei publicate pe edu.ro, la Bac 2018 se susține examen și la geografie. Așadar, iată ce subiecte ți-ar putea pica.

Bac 2018 la Geografie. Avem subiectele și baremele. Ce a picat la proba Ed) - la alegere a profilului și specializării, de pe 28 iunie. Pentru profilul umanist, conform metodologiei publicate pe edu.ro, la Bac 2018 se susține examen și la geografie.

UPDATE ora 15:00. Edu.ro a publicat subiectele și baremele la Bacalaureat 2018. Vezi aici ce a picat la Geografie

UPDATE: Bac 2018 la Geografie. Iată subiectele și baremele. Ce a picat la Bacalaureat

UPDATE: Bac 2018 la Geografie. Iată subiectele și baremele. Ce a picat la Bacalaureat

UPDATE: Bac 2018 la Geografie. Iată subiectele și baremele. Ce a picat la BacalaureatUPDATE: Bac 2018 la Geografie. Iată subiectele și baremele. Ce a picat la Bacalaureat

sursa foto:mediafax.ro

UPDATE: 11:40 Candidaţii care susţin proba la Geografie au avut de comparat Irlanda cu Grecia. De asemenea, au trebuit să compare grupa munţilor Retezat-Godeanu cu Subcarpaţii Getici. La Subiectul al III-lea au avut de scris despre Franţa (trei râuri, trei oraşe şi două ţări vecine-membre UE).

A1.ro va publica subiectele la geografie, de îndată ce vor fi postate pe site-ul Ministerului, edu.ro.

Modelele de subiecte pentru Bac 2018 au fost elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, instituţie din subordinea Ministerului Educaţiei specializată în evaluare educaţională, având ca atribuţii, printre altele, asigurarea coordonării ştiinţifice şi profesionale a sistemului de examene din învăţământul preuniversitar. În acelaşi timp, CNEE îi revine elaborarea subiectelor pentru probele de examen, respectiv elaborarea de metodologii, proceduri şi regulamente pentru organizarea şi desfăşurarea examenelor şi evaluărilor în învăţământul preuniversitar.

Iată modele de subiecte pentru Bac 2018. Modelele sunt orientative, însă numai bune pentru a-ți verifica cunoștințele și a scăpa de emoții.

Modele de subiecte la geografie, proba la alegere a profilului și specializării, UMAN (Ed)

Modele de subiecte la fizică, proba la alegere a profilului și specializării REAL (Ed)

Modele de subiecte la chimie, proba la alegere a profilului și specializării REAL (Ed)

Modele de subiecte la anatomie-biologie, proba la alegere a profilului ( Ed)

Modele de subiecte la limba maternă

Modele de subiecte la Istorie, proba obligatorie a profilului

Modele de subiecte pentru proba scrisă de Matematică

Modele de subiectele la Limba și Literatura Română

Ultima probă scrisă de la Bac 2018 este proba la alegere a profilului și specializării - proba Ed) - se desfășoară joi, 28 iunie.

Bacalaureat 2018. Reguli pentru examenul de BAC

Toate sălile de examen vor fi dotate cu camere funcționale de supraveghere video și audio. Activitatea de monitorizare a desfășurării examenului de bacalaureat prin intermediul camerelor de supraveghere se va desfășura în conformitate cu o procedură stabilită de Comisia Națională de Bacalaureat.

Comisiile de bacalaureat din centrele de examen verifică, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probei scrise. În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă ori în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen menționate, din centrul respectiv.

Dacă, în urma verificărilor menționate, se constată existența unor nereguli, fraude sau tentative de fraudă, respectiv nerespectarea reglementărilor privitoare la organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat, comisia de bacalaureat din centrul de examen ia măsurile ce se impun, care pot merge până la eliminarea candidaților din examen. Comisia de bacalaureat din centrul de examen anunță comisia de bacalaureat județeană, care propune eventualele măsuri de sancționare și anunță, după caz, Comisia Națională de Bacalaureat.

Se interzice candidaților la examenul de bacalaureat să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.

Candidații care refuză depozitarea obiectelor menționate în sala stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop nu sunt primiți în examen.

Se interzice candidaților la examenul de bacalaureat să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alți candidați/asistenți din centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.

Se interzice candidaților la examenul de bacalaureat să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Candidații care încalcă regulile menționate sunt eliminați din examen, indiferent dacă materialele/ obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Recomandari