Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00Film: Asasin american

Bacalaureat 2018. Ce condiții trebuie să îndeplinești anul acesta, ca să fii declarat ADMIS la Bac

Bacalaureat 2018. Ce condiții trebuie să îndeplinești anul acesta, ca să fii declarat ADMIS la Bac. Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) anunţă că 136.871 de candidaţi din toate promoţiile s-au înscris pentru susţinerea examenului de bacalaureat.

Bacalaureat 2018. Ce condiții trebuie să îndeplinești anul acesta, ca să fii declarat ADMIS la Bac. Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) anunţă că 136.871 de candidaţi din toate promoţiile s-au înscris pentru susţinerea examenului de bacalaureat ale cărui probe scrise încep, luni, 25 iunie, şi se vor susţine în 440 de centre din întreaga ţară.

Bacalaureat 2018. Cum sa fii declarat ADMIS la Bac. Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 4 iulie.

MEN anunţă că probele scrise din prima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2018 încep luni, cu testul de Limba şi literatura română. Marţi, 26 iunie, se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă: maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană şi italiană. Miercuri, 27 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului, iar ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării, este programată joi, 28 iunie.

”Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 440 de centre de examen, s-au înscris 136.871 de candidaţi din toate promoţiile (118.856 de candidaţi din promoţia curentă, respectiv 18.015 candidaţi din promoţiile anterioare)”, anunţă MEN, potrivit news.ro.

Bacalaureat 2018. Cum să fii declarat admis la Bac

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:
• susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
• susţinerea tuturor probele scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea;
• obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

În conformitate cu prevederile metodologice, aplicate începând cu anul 2017, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii.” Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.

În premieră, probele orale ale examenului de bacalaureat au fost susţinute de elevi în luna februarie.