Căutare Live

Bacalaureat 2018. Mesajul BRO către toţi cei care susţin examene

Absolventii claselor a XII-a trec in aceste zile peste„examenul de maturitate” cu mari emotii. Dacă ieri, cei care au sutinut bac-ul la Limba si literatura romana, au scapat de stresul primei probe, astazi a venit randul elevilor care apartin minoritatilor romane sa sustina prima proba.

Absolvenţii claselor a XII-a trec în aceste zile peste „examenul de maturitate” cu mari emoţii. Dacă ieri, cei care au suţinut bac-ul la Limba şi literatura română, au scăpat de stresul primei probe, astăzi a venit rândul elevilor care aparţin minorităţilor române să susţină proba la Limba şi literatura maternă. Emoţiile însă nu se termină aici, miercuri, 27 iunie va avea loc proba obligatorie a profilului, iar pe 28 cea la alegere în funcţie de profil şi specializare.

Dat fiind faptul că periada examenelor a început cu Evaluarea Naţională şi acum continuă cu Bacalaureatul, Biserica Ortodoxă Română a transmis un mesaj către toţi cei care trec prin emoţiile unui examen: „Iubiţi tineri, Biserica şi Şcoala conlucrează la pregătirea voastră intelectuală şi spirituală pentru viaţă, într-o vreme în care nivelul de instruire contează tot mai mult.

Examenele trebuie înţelese ca fiind ocazii și mijloace de evaluare a cunoștințelor, de răsplătire a eforturilor făcute de voi de-a lungul anilor de școală, cu scopul îmbogăţirii culturale şi spirituale și cu gândul la afirmarea și promovarea voastră într-o societate care are constant nevoie de valori morale și profesionale întrupate în oameni onești, credincioși şi harnici. Iubirea lui Hristos Cel înviat să vă aducă în suflet pace, bucurie, încredere şi mult curaj! Îi îndemnăm pe toţi preoţii ca, mai ales în perioada examenelor, să vă fie alături prin rugăciune, încurajare şi orice alt sprijin folositor. Cu părintească dragoste şi binecuvântare" Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Sursă: doxologia.ro

Bacalaureat 2018. Gafa uriașă a profesorilor care a devenit VIRALĂ... Subiecte Bacalaureat 2018 Limba Maternă. Află pe EDU.RO ce subiecte au picat!...
Parteneri
Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie
În timp ce luna ianuarie este luna rezoluțiilor și a stabilirii noilor obiective, poate fi, de asemenea, o perioadă destul de dificilă pentru mulți oameni. Sărbătorile au trecut, afară e frig și mai sunt multe luni până la vară. Cu toate acestea, nu e nimic suprinzător că luna ianuarie este luna care găzduiește Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an îi sperie pe mulți dintre noi.
Catine.ro
Ultimele știri