Căutare Live

Bacalaureat 2018. Peste 860 de elevi din Sibiu așteaptă rezultatele contestațiilor

Anul acesta 860 de elevi nemultumiți de notele obtinute, la probele scrise ale Bacalaureatului, sunt doar din Sibiu. Cele mai multe contestatii s-au depus la Limba si literatura romana, mai exact 394 de elevi si-au contestat rezultatele.

Anul acesta 860 de elevi nemulțumiți de notele obținute, la probele scrise ale Bacalaureatului, sunt doar din Sibiu. Cele mai multe contestații s-au depus la Limba și literatura română, mai exact 394 de elevi și-au contestat rezultatele.

Tot în Sibiu au făcut contestație la matematică 198 de candidați, 83 de contestatii la biologie si anatomie, 38 la germana(limba materna), 47 la istorie, 35 la geografie, 25 la informatica, 16 la proba de logica, 17 la fizica, 8 la chimie si una singura la filosofie.

La Colegiu Național „Gheorghe Lazăr” sunt cei mai mulți nemulțumiți de notele primite la Bacalaureat, aprope 90 de contestații. Următoarele licee cu un număr mare de contestații sunt: Colegiul Brukenthal cu 65, iar Colegiul National Octavian Goga si Liceul Scoala Nationala de Gaz au depus cate 62 de contestatii.

Rezultatele contestațiilor vor fi afișate pe data de 9 iulie 2018. În aceeași zi, cei care au susținut anul acesta Evaluarea Națională vor afla la ce licee au fost repartzați în funcți de lista preferințelor completată de către aceștia.

Numărul înscrișilor la bac îm ultimi ani

Anul acesta, la examenul de Bcalaureat, s-au înscris 136.871 de candidați din anul curent dar și din ceilalți ani, iar rata de promovabilitate înaite de contestații este de 67,7%. Făcând o comparație cu anul trecut, numărul celor înscriși la examenul de maturitate a crescut(128.509 înscriși în 2017), în schimb rata de promovabitate este mult mai mică, 2017 înregistrând un procentaj de 72,9%.

Situația este îngrijorătoare și în privința celor care se prezintă la Bacalaureat după înscriere. Anul acesta 13.362 de candidați înscriși nu s-au mai prezentat, ceea ce înseamnă un procent de aproximativ 18%, în timp ce 117 au fost eliminați.

Sursă: sibiu100.ro

Bacalaureat 2018. Situație îngrijorătoare! A crescut numărul înscrișilor la bac, dar a scăzut promovabilitatea... Bacalaureatul s-a încheiat, să înceapă înscrierile! Facultatea de Litere din Bucureşti îl scoate pe Vasile la înaintare!...
Parteneri
Obiceiuri pe care e recomandat să le ai în fiecare zi. Ce sfaturi oferă specialiștii
Catine.ro
Ultimele știri
x