Live acumSerial: Fetita mea
Prime Time 20:30Chefi la cuţite

Breaking News! Mihai Constantinescu a murit!

Mihai Constantinescu a murit, marți seară, la vârsta de 73 de ani, în urma unui stop cardio-respirator, la Spitalul Floreasca din București. 

Soția lui Mihai Constantinescu a spus că decesul a survenit în spital, în ciuda eforturilor de resuscitare făcute, timp de 50 de minute, de către medici.

Mihai Constantinescu a fost internat la Spitalul Floreasca în luna mai, după ce suferise un infarct. Starea lui de sănătate părea că se îmbunătățise, dar astăzi a fost constatat decesul.

În anul 2008, Mihai Constantinescu fusese supus unei intervenţii chirurgicale la Secţia Clinică Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, cu diagnosticul stenoză aortică strânsă, cardiopatie valvulară, insuficienţă mitrală gradul 3/4, insuficienţă tricuspidiană gradul 2, hipertensiune pulmonară medie.

În anul 2017, artisul a suferit alte intervenţii chirurgicale, după ce valva mitrală a avut o disfuncţie.

Mihai Constantinescu a absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport din București în anul 1973. În anul 1972, termină Școala Populară de Artă, clasa Florica Orăscu. Mihai Constantinescu face parte din corul de copii al Radiodifuziunii, iar în anul 1964 intră în grupul Mondial. În această perioadă încep să-i apară primele piese. Lansează piesa «Păpușa».

Mihai Constantinescu mai cântă cu Modern Group, trupa lui Petre Magdin. Primele înregistrări sunt făcute la solicitarea lui Titus Munteanu din repertoriul francez. Titus Munteanu îl remarcă la una din audițiile organizate de clasa Floricăi Orăscu.

Mihai Constantinescu face parte din trio-ul lansat de Titus Munteanu din care mai fac parte Olimpia Panciu și Marius Țeicu. În anul 1999 editează în format single «Iubiți și câinii vagabonzi» În anul 2003, unul din albumele de pe dublul CD al Anastasiei Lazariuc cuprinde piese scrise de Mihai Constantinescu.

A efectuat turnee în toate țările ex-socialiste, în Germania, în SUA și în câteva state din V.Europei. În 2002, luna mai, primește Diploma de Onoare în cadrul Galei Muzicii Ușoare «O zi printre stele» din partea Ministerului Culturii și Cultelor. În 2002, Editura Muzicală a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România îi editează un caiet de cântece selectate din șlagărele lansate în trei decenii.

Discografie

1974 - «Iubiți-ne că sîntem flori / De unde vii? / Penița / Sora mea cea mică» (EP - Electrecord)

1979 - «Olimpia Panciu - Mihai Constantinescu» (EP - Electrecord)

1972 - «Marius, Olimpia, Mihai», împreună cu Marius Țeicu și Olimpia Panciu (Album - Electrecord)

1972 - «Un zîmbet și o floare» (Album - Electrecord)

1978 - «O floare» (Album - Electrecord)

1980 - «Mihai Constantinescu» (Album - Electrecord)

1982 - «Speranță și vis» (Album - Electrecord)

1983 - «Hei, copilărie» (Album - Electrecord)

1985 - «Mihai Constantinescu» (Album - Electrecord)

1986 - «Te caut mereu» (Album - Electrecord)

1987 - «Sus în deal» (Album - Electrecord)

1987 - «Sînt un om obișnuit» (Album - Electrecord)

1989 - «Cîntă iubire» (Album - Electrecord)

1991 - «La est și vest de Prut», împreună cu Anastasia Lazariuc (Album - Electrecord)

1993 - «Adio tristețe», împreună cu Anastasia Lazariuc (Album - Electrecord)

1994 - «Maria» (Album - Electrecord)

1994 - «Cine știe» (Album - Electrecord)

1996 - «Anotimpurile» (Album)

1999 - «O lume minunată» (Album)

2000 - «Samba, samba» (Album)

2010 - «Parte din viața mea» 4 CD Box (Compilație)

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro