În 1966, Mihai Constantinescu are 20 de ani. N-a intrat, încă, la Școala Populară de Artă, n-a intrat, încă, la Institutul Național de Educație Fizică și Sport! Dar a cântat în corul de copii al Radiodifuziunii Române, e obișnuit cu scena.
Atunci este momentul în care basistul Filip Merca, originar din Tulcea, pune bazele a ceea ce mulți consideră a fi una dintre cele mai tari trupe rock din istoria muzicii noastre, ”Mondial”. Merca e student la Institutul Politehnic din București. Mihai Constantinescu este primul solist vocal. Alături de ei vin Dan Panaitescu (chitară solo) și Horia Bădău, la claviaturi. În întâia componență se mai regăsesc Gabriel Drăgan (voce), Dragoș Vasiliu (chitară ritmică) și bateristul Florin Dumitru, cel care, în 1969, se va transfera la ”Phoenix”. Grupul începe să susțină mici spectacole în cunoscutul club ”303”, care, așa cum spunea regretatul Florin Silviu Ursulescu, reprezenta un bastion al muzicii rock-folk, alături de ”Club A” și de ”Grigore Preoteasa”.
Mihai Constantinescu îl cooptează și pe Romeo Vănică (decedat pe 23 aprilie 2014, la 69 de ani). Acesta studiază la ”Conservator”, e interesat mai mult de compoziție. Se concentrează pe pian, acustic ori electric, la acea vreme deținând un ”Doina”, un primitiv pian electric, denumit ”claviton”. Dar Constantinescu nu are încredere în proiect, vrea să se axeze pe altceva. Mai mult, Drăgan e și el acolo, ori două săbii nu prea încap în aceeași teacă... Așa că părăsește, rapid, trupa.
- „Romeo Vănică avea un claviton făcut de fabrica «Doina». Era, de fapt, un amplificator românesc cu difuzor bulgăresc. Avea 12 W și jumătate. Era o caricatură de pian electric. Nu era nici orgă, nici pian... Se cânta la microfoane de magnetofon! Instrumentele costau foarte scump. O leafă de inginer stagiar era de aproximativ 700 de lei, iar noi am dat pe un amplificator 14.500 de lei.” - Dragoș Vasiliu
”Mondial” continuă fără el. Se merge pe două stiluri, cel liric, ”Bee Gees” ori ”Moody Blues”, cu Gabi Drăgan sau cel cu sonoritate rock, susținut de Radu Stoica. Este cooptat Mihai ”Mișu” Cernea, pe atunci elev în clasa a XII-a. Apare primul album de studio, ”Mondial - Premieră pe disc”, ce include capodopera ”Romanță fără ecou”. Cunoscută după primul vers, ”Iubire, bibelou de porțelan”, fusese scrisă de marele Ion Minulescu și dedicată botanisto-farmacistului Theodor Solacolu. Piesa prinde imediat, fiind considerată una dintre cele mai frumoase melodii românești din toate timpurile. Ca o curiozitate, peste mulți ani, va fi reluată de Maria Radu, cea care, alături de Romeo Vănică Jr., va fonda trupa ”Van Noizz”.
Mihai Constantinescu și-a continuat cariera solo, lansând ”Păpușa”. Au urmat, apoi, hituri după hituri, melodii pentru cei mici. ”Mondial” s-a destrămat în 1979, când Merca, unicul membru care nu va părăsi, niciodată, trupa, abandonează muzica, emigrând în Statele Unite ale Americii. Se vor reuni, sub altă componență, în 1993.
Având probleme mai vechi cu inima, Mihai Constantinescu a suferit un stop cardio-respirator, pe 13 mai 2019, fiind internat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca. Pe 27 septembrie a apărut vestea că Mihai Constantinescu a murit, infirmată de medici.
Impactul uriaș pe care filmul ”Joker” l-a avut asupra orașului New York. Locuitorii au ajuns la capătul răbdării: ”Sunte... ”Nici măcar n-au așteptat să se răcească!” Un primar s-a însurat cu nora lui. Bărbatul a pus ochii pe femeie la opt luni...