Antena Căutare

Bucureștenii din Sectorul 1 primesc tichete de 1.000 de lei pentru plata facturilor la energie. Cum vor intra în posesia lor

Veste bună pentru locuitorii Sectorului 1 din Capitală. Aceștia vor beneficia de tichete în valoare de 1.000 lei, care să îi ajute la plata facturilor la energie. Aceasta este o măsură luată din cauza crizei la facturi. De unde provin acești bani.

Criza facturilor la energie a devenit problematică în ultima perioadă. Din acest motiv, unele autorități locale s-au simțit obligate să ia măsuri care să îi ajute pe oameni să treacă prin această criză. Iar, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a făcut anunțul momentului, spunând că bucureștenii vor beneficia de tichete în valoare de 1.000 lei, care să îi ajute la plata facturilor.

Citește și: Ce este programul „Rabla pentru becuri” și cine se poate înscrie. Românii au șansa să aibă facturi mai mici la energie electrică

Bucureștenii vor primi tichete de 1.000 lei pentru plata facturilor la energie: „O premieră pentru administraţiile locale”. De unde provin acești bani

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei, a anunțat că oamenii vor beneficia de tichete în valoare de 1.000 lei care să îi ajute la plata facturilor la energie.

„Vă prezint astăzi, în premieră pentru administraţiile locale, măsurile noastre pentru cetăţenii sectorului afectaţi de actuala criză energetică. Oferim un sprijin financiar cetăţenilor din Sectorul 1 pentru a putea trece mai uşor de criza energetică. Încurajăm implementarea unor măsuri de eficienţă energetică în fiecare locuinţă din Sectorul 1. Oferim 200 milioane de lei locuitorilor din Sectorul 1. E vorba de un sprijin financiar sub formă de tichet anticriză în valoare de 1.000 lei pentru fiecare locuitor", a declarat Clotilde Armand într-o conferință de presă, citată de Spynews.

Primarul Sectorului 1 al Capitalei a dezvăluit și sursa acestor bani. Potrivit primarului, sumele provin din renegocierea contractului de salubritate, de unde a reușit să facă economii, respectiv 100 milioane de lei în anul 2021 și 100 milioane de lei în anul 2022. Mai mult, aceasta a menționat și faptul că măsura va fi propusă în ședința de săptămâna viitoare al Consiliului Local, unde va fii supusă la vot.

„PNL şi PSD spuneau că nu fac nimic cu banii pe care i-am obţinut din renegocierea acestui contract investigat de DNA. Acum fiecare cetăţean va simţi în buzunarul său unde sunt economiile făcute. Avem fonduri financiare la dispoziţie. Ştiţi deja că PNL, PSD ne-au blocat în Consiliul local toate investiţiile propuse în peste 10 şedinţe de consiliu local. Mai ales hotărârile care vizau eficientizarea energetică a imobilelor din Sectorul 1. (...) Lansez un apel către toate formaţiunile politice să lase orgoliul de partid şi calculele electorale şi să vină în sprijinul cetăţenilor, votând la următoarea şedinţă de consiliu local acest proiect", a adăugat primarul.

Citește și: Cum faci economie și reduci facturile atunci când folosești uscătorul de rufe. Trucul simplu care te va ajuta enorm

Tichetele sunt destinate doar cetățenilor cu domiciliul în Sectorul 1. Cum vor intra în posesia lor

Tichetele sunt destinate doar persoanelor cu domiciliul stabilit în sectorul 1 al Capitalei, iar tichetele sunt nominale pentru toți locuitorii cu vârste de peste 18 ani.

Pentru a intra în posesia lor, oamenii nu trebuie să nu facă nimic în acest sens, deoarece tichetele vor veni direct acasă.

Citește și: Ce aparate consumă cel mai mult curent. Cum faci economie la factura de energie electrică

Un proiect pilot le cere angajaților să lucreze mai puțin pentru același salariu. Motivul, două zile de weekend nu sunt ... Garanția de 50 de bani pentru ambalajele de plastic, sticlă sau metal se amână. Cu ce soluții alternative au venit magaz...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x