Antena Căutare

Ce pedeapsă riscă femeia care i-a lăsat un bilețel lui Putin la mormântul părinților lui. Ce mesaj a scris liderului

Irina Tsybaneva, în vârstă de 60 de ani, a fost arestată la locuința sa din Sankt Petersburg și acuzată de „profanare a trupurilor celor morți și a locurilor de înmormântare a acestora”. Ce mesaj i-a lăsat scris liderului de la Kremlin.

Un colaj
Irina Tsybaneva, în vârstă de 60 de ani, a fost arestată la locuința sa din Sankt Petersburg și acuzată de „profanare a trupurilor celor morți și a locurilor de înmormântare a acestora”. | Profimedia

Un tribunal din Sankt Petersburg a plasat-o în arest la domiciliu pe Irina Tsybaneva, o rusoaică în vârstă de 60 de ani, pentru că a lăsat un bilet pe mormântul părinților lui Vladimir Putin, cu mesajul: „Moarte lui Putin".

„Părinți de maniac, luați-l la voi, provoacă atâta suferință și necazuri, întreaga lume se roagă pentru moartea lui. Moarte lui Putin, ați crescut un monstru și un criminal", a scris femeia pe biletul pe care l-a lăsat pe mormânt.

Citește și: Gestul făcut de Vladimir Putin, după ce a anunțat mobilizarea rușilor pentru război. Acesta ar fi plecat în vacanță pentru concert

Batrâna din Rusia a lăsat un bilet pe mormântul părinților lui Putin în care spunea că vrea ca liderul să moară

Femeia de 60 de ani a reușit să se apropie de monumentul protejat, dar nu a scăpat neobservată. Poliția și parchetul au cerut ca pensionara să fie arestată preventiv, numind infracțiunea „îndrăzneală".

„Ea a lăsat un bilet cu o inscripție jignitoare adresată președintelui Federației Ruse, profanând astfel un loc de înmormântare”, se arată într-un comunicat emis de serviciul de presă al sistemului judiciar din Sankt Petersburg, citat de un site de știri.

În schimb, instanța a considerat că aceasta este o măsură de reținere prea dură, scrie Mediazona, citată de un alt site de știri.

Se pare că mesajul lăsat pe mormântul Mariei Putina și al lui Vladimir Putin senior ar fi avut loc cu o zi înainte de cea de-a 70-a aniversare a liderului rus. Tsybaneva, care va fi reținută de poliție până vineri, ar putea acum să facă până la cinci ani de închisoare dacă va fi găsită vinovată.

Femeia de 60 de ani a încercat să ofere o explicație pentru gestul considerat o „îndrăzneală”. Riscă cinci ani de închisoare

Ulterior, femeia a încercat să explice de ce a recurs la acest gest:

„Tocmai am văzut programul, care la acel moment era foarte serios, erau niște știri, și ceva m-a frapat cu adevărat...", a declarat Irina Țibaneva, în momentul în care se afla în cușca Tribunalului Districtului Primorski.

Irina Tsybaneva a fost arestată la domiciliu pe 10 octombrie, dar riscă să primească o pedeapsă de cinci ani de închisoare.

Citește și: Un băiețel de 15 ani a contribuit la distrugerea unui convoi al forțelor ruse. Cum a reușit să facă asta: „Nu sunt chiar...”

Poliţele RCA devin obligatorii şi pentru trotinetele electrice. Când va intra în vigoare noua lege...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x