Antena Căutare

Cum să asiguri, ca manager, o revenire la birou a angajaților cât mai eficientă și lipsită de complicații

Dacă angajații tăi au reînceput să vină la birou, respectând desigur normele de igienă și de distanțare socială, probabil traversați, la nivel de firmă, o perioadă de adaptare.

Cum să asiguri, ca manager, o revenire la birou a angajaților cât mai eficientă și lipsită de complicații
Cum să asiguri, ca manager, o revenire la birou a angajaților cât mai eficientă și lipsită de complicații

Desigur, există companii – precum Twitter, Google sau Facebook – care au anunţat că angajaţii lor pot să lucreze de acasă cel puțin până în anul 2021, dar dacă voi ați decis că telemunca nu se potrivește domeniului de activitate, e timpul ca toată lumea să își asume acest lucru. În contextul dat, este necesar să implementați măsuri de reducere a densităţii în birou, propunând schimburi sau munca în ture. De asemenea, e de preferat ca accesul în sălile de conferințe să fie anulat.

În articolul următor, venim cu câteva recomandări care îți pot fi utile dacă ai decis, ca manager, ca echipa ta să revină la munca de birou:

Condiții de igienă mai riguroase

Pentru amenajarea unui spaţiu de birou în context pandemic, investiţiile vor fi direcţionate înspre o igienizare atentă. În acest sens, la nivel de companie va trebui să achiziționați soluții de dezinfectare concentrate, măști de protecție, eventual un sistem de termoscanare, panouri separatoare pentru recepţie, filtre de schimb pentru sistemele de ventilaţie. Ca manager, poți implementa un plan de revenire treptată la birou, care presupune întoarcerea doar a unui anumit procent dintre angajaţi, de regulă cei a căror activitate impune prezenţa la birou sau nu poate fi desfăşurată la fel de eficient de la distanţă.

Condiții de lucru mai bune

Pentru ca angajații să se simtă confortabil, încearcă să investești mult în consumabile pentru ca echipa ta să aibă tot ceea ce îi este necesar la nivel de tehnologie și papetărie. Dacă există laptopuri neperformante sau care necesită reparații, nu mai amâna acest proces. Totodată, la nivel de papetărie, încearcă să asiguri tot ceea ce este necesar într-un birou extins: de la banda dublu adeziva, necesară pentru servicii de coletărie care implică firma, la pixuri, creioane colorate, perforatoare și capsatoare.

Spaţiul de lucru

Pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, este esențial să iei în considerare unele modificări de amenajare a spaţiului şi a mobilierului, mai ales în cazul birourilor de tip open space. Indiferent de eventualele nemulțumiri, este necesară asigurarea unei distanţe recomandate de doi metri între angajaţi, ceea ce înseamnă că spaţiile de coworking, cu terase, spații de relaxare și bucătării încorporate în birourile clasice, vor câștiga tot mai mult teren. Este necesar, mai ales în situația dată, ca angajații tăi să se simtă bine la locul de muncă, să le placă ceea ce fac și să nu ajungă să regrete prea mult munca desfășurată din confortul propriei locuințe. Un avantaj îl constituie faptul că birourile actuale se află, la fel ca spaţiile comerciale moderne, în clădiri extrem de versatile, acest fapt însemnând că ele pot fi reconfigurate cu destul de multă ușurință.

Ca manager și, implicit, coordonator de echipă, nu îți va fi ușor să gestionezi situațiile generate de revenirea la birou. Un rol important în acest context îl are comunicarea deschisă și onestă cu angajații tăi.

Sursă foto: unsplash.com

Ce este permis și ce este interzis în timpul sarcinii... Cum alegi căruciorul bebelușului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x