Antena Căutare

,,De ce nu mă îngrijorează că iubitul meu are virusul HIV". Dezvăluiri cutremurătoare făcute de un academician

Max este seropozitiv, Alex nu este. Au început să se întâlnească împreună acum doi ani, imediat după ce Max aflase că trăiește cu HIV.

Max este seropozitiv, Alex nu este. Au început să se întâlnească împreună acum doi ani, imediat după ce Max aflase că trăiește cu HIV. Ambii au participat la un studiu major privind transmiterea virusului, care a arătat că o persoană cu HIV care a urmat un tratament eficient nu a putut transmite virusul prin sex.

Povestea lui Max
Aveam 24 de ani când am descoperit că sunt seropozitiv. A fost un șoc, un pumn în stomac și când mi-au spus, am început să plâng, nu știam ce să fac, să mă întorc la muncă sau să fac o pauză în viața mea? Să-i spun cuiva? Cum pot găsi acum un prieten? Asistenta de la clinica unde mi-au dat rezultatele, m-a imbratisat și mi-a spus: "Nu-ti face griji, totul va fi bine".

Cum îmi făceam testul de HIV în mod regulat, am descoperit boala într-o fază foarte timpurie și aceasta a fost o veste bună, deoarece cu cât mai devreme se începe tratamentul, cu atât mai bine. Medicamentul împotriva HIV lucrează prin reducerea cantității de virus în sânge la niveluri nedetectabile. Aceasta înseamnă că virusul nu poate fi transmis în timp ce fac sex, chiar și fără prezervativ.

L-am intalnit pe Alex la scurt timp dupa ce am aflat că am virusul HIV. Am fost amândoi oameni inteligenți și ne-am interesat de problemele legate de gen și sexualitate, așa că s-a născut o legătură puternică între noi. El știa deja că sunt seropozitiv, așa că nu era ceva ce trebuia să menționez.

Prima impresie pe care o aveam despre Max era că era foarte sigur de el însuși.L-am întâlnit la o conferință politică a Partidului Verde al Regatului Unit. Am fost cu un grup de tineri homosexuali, iar el a venit și a spus: "Bună".

,,Am descoperit că este seropozitiv la câteva zile după ce l-am cunoscut, când a anunțat pe Facebook alături de o imagine a medicamentelor sale.
Unul dintre motivele pentru care am fost atras de el, era tocmai acela că a fost atât de deschis atunci când a discutat că are HIV. Întotdeauna i-am admirat încrederea și refuzul de a se supune presiunii sociale. Mi-a plăcut, de asemenea, faptul că, deși era afectat de aflarea diagnosticului său, el și-a dedicat o parte din timpul și energia emoțională încercând să-i ajute pe alții. Ne-am intalnit la cateva luni după această conferință și așa a început totul.

Nu m-am speriat că era seropozitiv deloc. Dimpotrivă, m-am simțit trist pentru că știam că, după aflarea diagnosticulu, a simțit o respingere din partea altor persoane.

Vizavi de faptul că am întreținut relații sexuale fără prezervative și as fi putut să contactez virusul, nu m-am îngrijorat deloc, deoarece știam că prietenul meu lua medicamentele.

Am încredere deplină în el. Unii oameni spun că persoanele care suferă de acest virus nu își iau medicamente, dar aceasta este doar o prejudecată. Dacă trăiți cu HIV, sănătatea dumneavoastră depinde de administrarea acelei pastile în fiecare zi. Nu este ceva ce ați putea uita.

Nu i-am spus întregii mele familii că Max are virusul HIV, nu cred că e atât de important. Le-am spus doar părinților înainte să-l duc acasă la cină, dar numai pentru că și-a luat pastila la masă și nu doream să o ia pe ascuns.

Este păcat că lumea nu este mai bine informată despre faptul că HIV poate să nu fie transmis. Prea mulți oameni suferă de teama și repulsia creată în jurul bolii fără niciun motiv."

Grav accident pe centura Iașiului care s-a soldat cu 2 morți și un rănit. Un martor declară,,A intrat pe sensul meu de m... Ultima oră! Cel puțin 35 de persoane moarte și zeci de răniți în urma atacului terorist din Pakistan...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x