Antena Căutare

Toți părinții trebuie să afle! Care este anunțul Ministrului Educației despre eliminarea orelor de sport din învățământul primar

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, vrea ca orele de Educație Fizică predate de profesori de specialitate la clasa pregătitoare, clasa întâi și clasa a doua să fie eliminate. 

Atenție, părinți! Schimbare radicală în învățământ! Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu face lumină în cazul eliminării orelor de sport: ,,La mine nu a ajuns un asemenea proiect și nu aș accepta o asemenea propunere”

În urmă cu puțin timp s-a aflat vestea că orele de Educație Fizică predate de profesori de specialitate la clasa pregătitoare, clasa întâi și clasa a doua să fie eliminate.

Ecaterina Andronescu a negat totuși veridicitatea acestei informații, susținând că nu există un proiect de ordin de ministru care privește reducerea orelor de Educație Fizică în clasele primare. În schimb, acestea ar fi fost transformate în ore de mișcare și joc în cadrul clasei.

Potrivit Libertatea, Ecaterina Andronescu a declarat că nu a văzut un asemenea proiect și, prin urmare, nu îl va semna.

„La mine nu a ajuns un asemenea proiect și nu aș accepta o asemenea propunere”, a precizat Ecaterina Andronescu, într-o intervenție la o televiziune. Potrivit unui proiect de ordin, obținut de edupedu.ro, Ecaterina Andronescu vrea să modifice planurile-cadru astfel: să dispară în total 5 ore de Educație fizică predate de profesori de Sport (toate cele două ore de la clasa pregătitoare, toate cele două ore de la clasa I și o oră de la clasa a II-a).

Toți părinții trebuie să afle! Care este anunțul Ministrului Educației despre eliminarea orelor de sport din învățământul primar

Sursă poză: Edupedu.ro

Aceste ore, susține Ecaterina Andrinescu, se vor transfera la materia ,,Joc și mișcare'', predată de învățătoare.

Datorită acestor schimbări, va dispărea jumătate dintre normele de sport pe care profesorii de Educație fizică le au în prezent în învățământul primar.

Această schimbare a venit din motive strict financiare și economice pentru a economisi bugetul pentru profesori, orele de sport fiind predate de învățători care nu depășesc norma de 18 ore, iar prin urmare nu vor fi plătiți suplimentar.

În schimb, profesorii de Sport din învățământul primar vor rămâne fără orele respective și fără banii pe care îi primeau pe ele.

Informații halucinante despre fostul zidar devenit peste noapte medic stomatolog fals! Cu ce își anestezia bărbatul ,,vi... Decizie de ultimă oră! Ce a decis CCR despre majorarea pensiilor. Cetățenii au așteptat cu sufletul la gură...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x