Antena Căutare

E alertă în Europa! Brânza de oaie din România, retrasă din magazinele din străinătate din cauza bacteriei E-coli

În Sistemul de alertă rapidă pentru alimente și furaje (RASFF) a fost înregistrată o notificare transmisă de autoritățile italiene în data de 16 martie 2016 cu privire la contaminarea cu Escherichia coli (E-coli) producătoare de toxina Shiga a brânzei de oaie din România

În Sistemul de alertă rapidă pentru alimente și furaje (RASFF) a fost înregistrată o notificare transmisă de autoritățile italiene în data de 16 martie 2016 cu privire la contaminarea cu Escherichia coli (E-coli) producătoare de toxina Shiga a brânzei de oaie din România

Notificarea transmisă prin intermediul RASFF este clasificată ca "alertă".

Italia a transmis această notificare după ce un copil de 14 luni a fost internat într-un spital pediatric din orașul Florența, în Italia, într-un caz probabil de sindrom hemolitic-uremic, provocat de bacteria Escherichia coli (E-coli), posibil după ce a consumat brânză provenită din România, de la SC Brădet, conform unui comunicat al autorităților sanitare locale.

Produsul care ar fi provocat îmbolnăvirea copilului ar fi fost cumpărat de la unul dintre magazinele care vând produse românești în regiunea Toscana.

Cel mai probabil, produsul ar fi fost cumpărat înainte de 9 martie, când firma respectivă, așa cum au precizat autoritățile sanitare italiene, a retras propriile produse, ca măsură de precauție, mai precizează ANSA.

Președintele Autorității Naționale Sanitară Veterinară și Siguranța Alimentelor, Andrei Butaru, a declarat vineri, într-o conferință de presă, că în 5 martie Brădet a anunțat retragerea voluntară a tuturor produselor fabricate în februarie, iar în 6 martie a furnizat ANSVSA listele de distribuție, ale clienților din România, unde se găseau 20.364 kilograme, toată cantitatea fiind retrasă și distrusă, și din statele membre: Spania: 10.385 kg, Germania 1.410 kg, Belgia 1.108 și Italia 6.517 kg.

"După declanșarea alertei în Italia, au fost primite documente de retragere din Spania (Madrid) pentru 1.112 kg și Italia, 546 kg. Restul documentelor urmează să sosească pe măsura finalizării retragerii. Pe 7 martie listele de distribuție au fost transmise Comisiei Europene cu solicitarea de a se stabili încadrarea în tipul de notificare. ANSVSA notifică prin RASSF dispoziția de retragere și rechemare a tuturor loturilor de produse în care s-a depistat prezența a genelor verotoxigene", a spus Butaru.

Sursa: Agerpres.ro

Voia să fie model, dar a fost respinsă pentru că e prea grasă. Opt luni a mâncat numai 3 mese pe zi şi acum arată demenţ... Primăvară, mai vii oare? Cât de mult se va răci vremea în weekend...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x